Metro Cash&Carry zbog salmonelle povlači smrznuti pileći file prsiju

Autor: Poslovni.hr/H , 07. kolovoz 2015. u 16:28
Foto: Thinkstock

Od 23. siječnja do 4. kolovoza kupili proizvod “smrznuti pileći file prsiju”, proizvođača Transavia, da taj proizvod vrate u Metro centre gdje će im biti vraćen cjelokupni novčani iznos.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je kako se s tržišta povlači proizvod "smrznuti pileći file prsiju", pojedinačno pakiranje 450-600 grama i skupno 4,8-5,0 kilograma, roka trajanja do 10. svibnja 2016. godine, distributera Metro Cash&Carry, jer je u mesu pronađena bakterija iz roda Salmonella.

Proizvođač tog proizvoda je rumunjska Transavia SA, a distributer Metro Cash&Carry d.o.o. već je započeo dobrovoljno povlačenje tog proizvoda.

Iz Ministarstva navode kako je putem HR RASFF sustava zaprimljena obavijest Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja o nalazu bakterija iz roda Salmonella spp. u zamrznutom pilećem fileu prsiju proizvođača Transavia SA, roka uporabe 10. svibnja 2016. i oznake šarže/LOT-a 321 (prisutnost u 25 grama). Dodatnom analizom identificirana je bakterija Salmonella enteritidis.

"Mikrobiološkom analizom pretraženog proizvoda utvrđeno je da isti ne udovoljava Uredbi Europske komisije 2073/2005 Prilog I., Poglavlje 1. Kriteriji sigurnosti hrane, Točka 1.28., sukladno kojem Salmonella enteritidis mora biti odsutna svježem mesu peradi", navodi se u objavi Ministarstva, iz kojeg dodaju da dostatna termička obrada hrane inaktivira uzročnika.

Povlačenje navedenog proizvoda s tržišta naredila je sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja.

Iz Ministarstva poljoprivrede napominju i kako je trgovački lanac Metro Cash & Carry dobrovoljno započeo povlačenje spomenutog proizvoda te o tome obavijestio svoje kupce i javnost.

Iz Metro Cash & Carry pozivaju sve kupce koji su u razdoblju od 23. siječnja do 4. kolovoza kupili proizvod "smrznuti pileći file prsiju", proizvođača Transavia Rumunjska, s rokom trajanja 10. svibnja 2016., broj šarže 321, da taj proizvod vrate u Metro centre gdje će im biti vraćen cjelokupni novčani iznos.

Kod povrata je potrebno priložiti original račun, a povrat je moguće ostvariti do 20. kolovoza ove godine, navodi se u obavijesti koju je Metro Cash & Carry objavio na svojim internet stranicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close