”Metaling nema nenaplaćenih potraživanja od Zagreb Montaže”

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2015. u 13:42
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zagreb Montaža d.o.o. danas ima potraživanja od Metalinga, stoga nas čudi izjava Uprave Metalinga o nenaplaćenim potraživanjima prema Zagreb Montaži, što se vrlo lako može provjeriti u računovodstvu tvrtke.

Poslovni dnevnik u današnjem izdanju (21.08.2015), objavio je tekst o štrajku metalaca iz Metalinga i TLM-a, na što je Uprava Zagreb Montaže reagirala te poslala priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

 

Poštovani ,

U vezi nastavka Vaše priče o štrajku radnika Metalinga iz Siska, na današnji dan Metaling Sisak nema nenaplaćenih potraživanja od Zagreb Montaže d.o.o. za izvedene radove na projektu Zračna Luka Zagreb niti po drugoj osnovi.

Dapače, situacija je obrnuta. Zagreb Montaža d.o.o. danas ima potraživanja od Metalinga, stoga nas čudi izjava Uprave Metalinga o nenaplaćenim potraživanjima prema Zagreb Montaži, što se vrlo lako može provjeriti u računovodstvu tvrtke.

Nažalost, radovi na projektu Zračna Luka Zagreb su završeni i jasno je da tvrtka ( Metaling ) ne može na dulji rok poslovati s prihodima od samo jednog projekta. Radnici su za radove na ovom projektu primali plaće u zadnja tri mjeseca direktnom uplatom ( asignacijom ) od investitora bez obzira što nije bilo potraživanja Metalinga u trenutku isplata plaća radnicima. Pored isplate plaća radnicima, Zagreb Montaža d.o.o. je preuzela financijske obaveze Metalinga kroz cesije prema bankama (ili bolje Banci ) i dobavljačima, a sve kako bi se uspješno realizirao projekt unatoč poteškoćama u poslovanju Metalinga i time spriječila, odnosno ublažila šteta Zagreb Montaže d.o.o. radi kašnjenja kod izvođenja radova na projektu Zračna Luka Zagreb. Dakle i kod okončanog obračuna, kada se uzmu u obzir svi fakturirani troškovi Zagreb Montaže d.o.o., uključivo cesije, asignacije te fakture Metalinga neće biti nenaplaćenih potraživanja Metalinga od Zagreb Montaže d.o.o.

U svakom slučaju naravno da suosjećamo s radnicima Metalinga. Samim uključivanjem Metalinga u projekt Zračna Luka Zagreb smo pokazali spremnost i želju da pomognemo održanju Metalinga koji je objektivno u poteškoćama bio puno prije početka radova na projektu Zračna Luka Zagreb. Za sve to smo imali puno razumijevanja i uvijek i do samog kraja smo iznalazili rješenja. Nažalost, mi sami, Zagreb Montaža d.o.o , nikako ne možemo riješiti nagomilane probleme Metalinga što je vjerujemo svakome jasno.

I na kraju, ako se pregledom stanja utvrdi bilo kakvo potraživanje Metalinga prema Zagreb Montaži d.o.o., spremni smo ga isplatiti odmah.

UPRAVA ZM d.o.o.

Komentirajte prvi

New Report

Close