MET Croatia Energy Trade – jedan od tri najveća neovisna opskrbljivača prirodnim plinom u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2016. u 12:35
Foto: foto press

MET Croatia Energy Trade d.o.o. je član europske energetske kompanije (MET Grupa).

MET Grupa sa sjedištem u Švicarskoj vodeća je tvrtka na europskom energetskom tržištu. Aktivan je sudionik na europskim tržištima plina, električne energije, nafte i derivata, u sklopu čega optimizira svoj položaj i upravljanje rizicima putem platformi za trgovinu smještenih u Švicarskoj i Velikoj Britaniji.

MET Grupa preko svojih podružnica djeluje u 12 zemalja (Austrija, Hrvatska, Mađarska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Španjolska, Švicarska, Turska, Velika Britanija i Ukrajina), trguje plinom na 26 nacionalnih plinskih tržišta i 21 međunarodnom plinskom čvorištu, s obujmom prodaje od 16 milijardi kubnih metara. MET ima značajne udjele na tržištu krajnjih korisnika u Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj i Slovačkoj.

Ključni faktori uspjeha MET Grupe uključuju:

  • diversificiranu strukturu robe (prirodni plin, električna energija, nafta i naftni derivati, LNG, LPG)

  • dokazana postignuća u uspješnoj ekspanziji na međunarodna tržišta

  • stabilne i značajne kreditne institucije i kreditne linije

  • mogućnost dohvata prave vrijednosti opcije kroz fizičko vlasništvo na imovini

  • dokazana postignuća visoke profitabilnosti i brzog rasta.

U Hrvatskoj se energetsko tržište zadnjih godina razvija vrlo brzo, ne samo u poslovnom smislu, nego također i s regulatornog aspekta. Tako se u tvrtki MET Croatia proizvodi i usluge prilagođavaju promjenama koje uključuju konačnu fazu liberalizacije tržišta plina i novootvorenu mogućnost aktivnog trgovanja električnom energijom. U periodu stalnih promjena, MET Croatia je angažirana u maloprodajnim i veleprodajnim plinskim djelatnostima u Hrvatskoj te je prisutna kako na plinskom tržištu, tako i na tržištu električne energije.

U novu plinsku sezonu Met Croatia ulazi i dalje kao jedan od tri najveća neovisna opskrbljivača prirodnim plinom u Hrvatskoj. Svoju financijsku snagu i stabilnost opskrbe potvrđuje zakupljenim kapacitetima skladišta plina Okoli. Glavni interes društva je stvaranje dugoročno održivog položaja na energetskom tržištu u Hrvatskoj, s ciljem zadovoljenja potreba potrošača za opskrbom prirodnim plinom i električnom energijom na učinkovit i fleksibilan način.

Na otvorenom energetskom tržištu MET Croatia svoj fokus stavlja na kupce te se orijentira na visoku kvalitetu usluga pruženih krajnjim potrošačima. U direktnom kontaktu s potrošačima zajednički dolazimo do optimalne realizacije poslovanja uz praćenje europskih standarda kvalitete usluge opskrbe plinom i električnom energijom. Uz bogato iskustvo međunarodnog društva majke, MET Croatia može ponuditi povoljnije cijene, sigurnost i fleksibilnost opskrbe i prilagođenu uslugu sukladno potrebama i zahtjevima potrošača. 

Komentirajte prvi

New Report

Close