‘Mene će zadovoljavati rast proizvodnje od deset posto’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. rujan 2012. u 12:59
Zoran Milanović / EPA

“Sad će mi reći da ubijam optimizam. Radimo stvari da konsolidiramo državni proračun i da pokažemo da smo ozbiljni gospodari svoje sudbine”, rekao je Milanović.

Hrvatski premijer Zoran Milanović je izjavio u petak u New Yorku kako je rast industrijske proizvodnje od 0,6 posto u Hrvatskoj o kojemu je izvijestio Državni zavod za statistiku još uvijek premalen te da bi bio zadovojan tek rastom od 10 posto.

Državni zavod za statitisku je izvijestio da je industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u kolovozu porasla za 0,6 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što je prvi rast industrije nakon sedam mjeseci pada i bolji podatak nego što se očekivalo.

„Sad će mi reći da ubijam optimizam. Radimo stvari da konsolidiramo državni proračun i da pokažemo da smo ozbiljni gospodari svoje sudbine. Mene će zadovoljavati rast od deset posto, a to znači da se nešto zaista više proizvodi i da to nekome prodajemo“, rekao je novinarima Milanović koji u New Yorku sudjeluje na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Pojasnio je pritom da za to treba više novca, te kako mu se čini da će se uz stroga pravila trošenja stvari morati malo opustiti jer u protivnom neke države su na rubu sloma. „Hrvatska za sada nije na rubu sloma, ali mi nismo ni Njemačka ni Austrija, mi smo zemlja višeg srednjeg dohotka“, rekao je Milanović i zaključio da najvažniji razgovori tek slijede u Bruxellesu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Gospodine Milanoviću ako želite rast od 10 % (što po meni Hrvati mogu lako dostići) kao prvo morate maknute ove nesposobne, dovedene u uprave po političkoj liniji.

Vama trebaju profesionalci koji znaju što rade.

Što se tiče ovih 260 bogatih (vidim da je većina bogatija i od Šeika), treba im samo lupiti porez od 30 % na njihovu imovinu svake godine. Tako će te doći do novaca za ulaganja.

U ovoj jadnoj zemlji postoji samo bogati (260 bogatiji i od Šeika) i ostali siromašni Hrvati.
Ubili ste srednji sloj koji je u svakoj državi pokretač gospodarstva, a i potrošnje.

Onda nećete morati smanjivati prosvjeti plaće.

S poštovanjem

koji rast od 10%? dugova? ma ok je to, možemo to i bolje 🙂
inače u normalnim zapadnim državama radi se na način da prek štele se dobivaju poslovi, ali onaj tko pokaže tulav i mulav dobija direkt otkaz, kod nas takvi budu promovirani jer su im tatice i mamice tko zna što. U takvom okruženju sigurno ne može rasti nišsta drugo osim dugova i nezaposlenosti jer bi privatniku trebala biti poanta povećati dobit, a dobit povećavaju isključivo radnici koji su 1. SPOSOBNI, 2. ZADOVOLJNI.
Ovdje još vlada mentalitet direktora koji kupuju bijesne aute i drže pod svojim budnim okom naručivanje svega od wc papira do auta i novih mobitela.
Živjela naša ekonomija u kojoj obrtnik ima minimum 2.000,00 kn mjesečnih troškova koji otpadaju samo na državu, dakle ako imate savršenu ideju, trebate uložiti ne znam koliko novca, trebate radnike u startu, država u startu zahtjeva svoj dio!
Obrtnik odvaja minimum cca 900 kn obveznog zdravstvenog+80 kn dopunskog, a zato kad ode na neko testiranje zdravstveno onda čeka 5 mjeseci, da bi mu se reklo “sorkač, država nije platila, propali ti testirani uzorci”.
Bitno je da nitko ne priča o činjenici da 40% bolničkog osoblja otpada na administratore koji cca 5 njih sjedi u sobičku 5×5 m i sve četiri u zrak i čekaju prvi tjedan u mjesecu da uzmu plaću. I onda kukate kako nema dovoljno med. sestara i doktora u RH, a koliko ih se ne može zaposliti zbog takve administracije koja služi samoj sebi?
I tako nabrajanje u nedogled, koje će “spasiti” MMF kad budemo uzeli kredit od njih! MMF i Svjetska banka su do sada spasili 0 država, a upropastili 100% država koje su digle kredit od njih.
Izuzetno hvala svim političarima RH koji su nas doveli na prosjački štap i još sad režu i taj štap, jbg, još stojimo na nogama, nismo pali na koljena pred vama, treba to sredit.
I da ne zaboravim, sjebali ste Tuđiku, on je rekao 200 bogatih, a prema istraživanju ima 260x takvih u RH, jbg ovih 60 se provuklo nekak ikak.

New Report

Close