Međimurje domaćin prve tehnološke konferencije: U IT sektoru nedostaje kadrova

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2015. u 13:09
Foto: http://medjimurska-zupanija.hr

Iako je ovo bila prva takva konferencija održana u Čakovcu, organizatori se nadaju kako ćemo u skoro vrijeme na ovakvim skupovima okupljati i nekoliko stotina ljudi, ponajviše jer za njih ima mjesta na tržištu rada.

„Kao što tiblica, tradicionalna posuda za konzerviranje hrane čuva svježinu svih onih delicija koje su nam tako drage tijekom hladnih zimskih mjeseci, Weblica je mjesto gdje ćemo nesebično podijeliti „mirise i okuse“ svježih recepata razvoja web aplikacija“, tako su organizatori opisali prvu tehnološku konferenciju u Međimurju fokusiranu na internetske tehnologije, Weblicu. Ista je uz sudjelovanje oko 130 ljubitelja tehnologije te predavanja vrsnih programera i inženjera, stručnjaka u svom segmentu djelovanja, održana u Tehnološko inovacijskom centru Međimurje.

„TIC je organizacijom ove konferencije dokazao kako su tehnologije dostupne svakome. Iako danas još možda nisu svi prepoznali ovo atraktivno zanimanje, skupovi ovakvog tipa potrebni su da uključimo što više mladih“, rekao je Ivan Plačko, direktor TIC-a i objasnio kako je potreba za ljudima u IT industriji itekako veća od potražnje.

Konferenciju je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec i pritom pohvalio pokretanje ovakve inicijative. „Njena je važnost u dva aspekta, prva jer su tehnologije neophodne u svakodnevici kad dio informatičke pismenosti, ali i u dobivanju te organizaciji posla uz prikupljena nova znanja. Napredak u IT sektoru danas je jedno od najbrže rastućih gospodarstava, što je dovoljna poruka da se njemu okrenemo kao poruka investitorima da smo regija pogodna za povećanje vrijednosti naših poduzeća uz tehnološki razvoj“, dodao je.

Predavanjima je istaknuto kako se internetske tehnologije smatraju jednim od najdinamičnijih i najučinkovitijih područja tehnološkog razvoja u posljednjih nekoliko desetljeća te kako je obrazovanje onih koji će stvarati nova rješenja temelj daljnjeg napretka.

Iako je ovo bila prva takva konferencija održana u Čakovcu, organizatori se nadaju kako ćemo u skoro vrijeme na ovakvim skupovima okupljati i nekoliko stotina ljudi, ponajviše jer za njih ima mjesta na tržištu rada.

Komentirajte prvi

New Report

Close