Medika povećala prihod za 10 mil. kn

Autor: Suzana Varošanec , 11. ožujak 2015. u 22:00
Povećali promet u bolničkom kanalu/R. Anić/PIXSELL

Rasli unatoč padu cijena od 15%, ubrzali naplatu od države.

Medika je u 2014. ostvarila ukupan konsolidirani prihod u iznosu od 2 milijarde 320 milijuna kuna, što je rast u odnosu na prethodnu godinu od 10 milijuna kuna postignut, ističu u toj kompaniji, u uvjetima pada cijena od 15 posto.

Ostvarena je konsolidirana neto dobit u iznosu od 61,3 milijuna kuna, što je 18,6 milijuna kuna više u odnosu na 2013. U prvoj polovici 2014., doznajemo, bit će sazvana godišnja skupština dioničara. Direktor Medike Jasminko Herceg izjavio je za Poslovni dnevnik da je dobar rezultat posljedica aktivne politike prema kupcima. "Aktivnom politikom prema kupcima u 2014. Medika je povećala promet u bolničkom kanalu, dok ga je u ljekarničkom kanalu zadržala na postojećim razinama", kaže Herceg potvrđujući i činjenicu da je Medika bila likvidnija.

U tri sanacije zdravstvenog sustava koje su provedene lani radi plaćanja dugova i poboljšanja uvjeta poslovanja općih bolnica i kliničkih centara te ljekarni, u taj je sustav ubrizgano oko 3,3 milijarde kuna, što je pozitivno utjecalo i na privatne kompanije koje posluju s državom u zdravstenom sektoru. Medika je, kaže Herceg, lani ubrzala naplatu svojih potraživanja od države. "Zahvaljujući našoj likvidnosti u 2014. na vrijeme smo plaćali dobavljače", zaključuje Herceg. 

Komentirajte prvi

New Report

Close