Medika izgubila ugovor i 50 milijuna kuna prometa

Gradske ljekarne Zagreb raskinule suradnju s Medikom

Nakon 20 godina suradnje, Gradske ljekarne Zagreb (GLJZ) raskinule su poslovnu suradnju s Medikom, najvećom hrvatskom veledrogerijom, objavljeno je u petak na Zagrebačkoj burzi.

Kako je kažu u Upravi Medike, GLJZ nisu prihvatile Medikinu ponudu za poslovnu suradnju u prvoj polovici ove godine iako je, tvrde, njihova ponuda bila najpovoljnija. Takva odluka Upravnog vijeća, smatraju u Mediki, poslovno je neprihvatljiva, posebno stoga što su GLJZ jedan od značajnijih dioničara Medike. “Zbog ovakvog razvoja događaja, Medika će u prvoj polovici ove godine imati manji promet za oko 50 milijuna kuna. Zbog toga ćemo morati sve naše unutarnje resurse usmjeriti da taj manjak nadoknadimo negdje drugdje”, kaže direktor Medike Jasminko Herceg. Izlaskom Medike, GLJZ izgubit će neke proizvode za koje Medika ima ekskluzivni ugovor kao što su proizvodi Natural Wealth i L'erbolario. Medika je, naime, 1. ožujka prestala isporučivati svoju robu u GLJZ. Obrazloženje ove odluke tražili smo i u GLJZ, no ravnateljica Mila Bucalić je na bolovanju. Predsjednik Upravnog vijeća Igor Rađenović također nije želio komentirati odluku. Kako smo se imali prilike uvjeriti, Medikina ponuda dosita jest bila najpovoljnija u odnosu na ponude Oktal Pharme, Feniksa i Medical Intertradea.

Ugovori

Oktal Pharmi najviše
Gradske ljekarne su potpisale ugovore sa sve tri veledrogerije izuzev Medike. Oktal Pharmi je pripalo 45 posto prometa, a ostale dvije veledrogerije su svaka dobile po 25 posto. Za ovakav rasplet događaja neki smatraju odgovornim predsjednika Upravnog vijeća GLJZ-a Igora Rađenovića.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve