Mediji u BiH: Uvjerljiva Bandićeva pobjeda

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

"Trijumf Bandića u Zagrebu", naslov je kojim je svoje čitatelje u opširnom izvješću iz Zagreba u ponedjeljak informiralo sarajevsko "Oslobođenje".

Pobjeda Milana Bandića u drugom krugu utrke za zagrebačkog gradonačelnika najvažnija je vijest s proteklih lokalnih izbora u Hrvatskoj koju su registrirali mediji u Bosni i Hercegovini.

Elektronički su mediji izvijestili kako je ta pobjeda, iako očekivana, bila i sasvim uvjerljiva.

"Trijumf Bandića u Zagrebu", naslov je kojim je svoje čitatelje u opširnom izvješću iz Zagreba u ponedjeljak informiralo sarajevsko "Oslobođenje".

Konstatirajući kako su i u SDP-u poraz u Zagrebu zapravo očekivali, ovaj list prenosi kako je za vladajuću stranku ipak veliki dobitak pobjeda njezina kandidata Ive Baldasara na izborima za gradonačelnika Splita kao drugog najvećeg grada u Hrvatskoj.

Pobjedu SDP-a u Splitu "Oslobođenje" komentira i kao zapravo najvažniji ishod lokalnih izbora.

"Dnevni avaz" lokalnim je izborima u Hrvatskoj posvetio tek minimalnu pozornost. Taj je list istaknuo kako Bandić ostaje na čelu Zagreba, a Baldasarovu pobjedu u Splitu je opisao kao tijesnu.

"Avaz" ocjenjuje kako su ukupno gledano HDZ i druge stranke desnice na lokalnim izborima dobile većinsku potporu birača iako je i SDP uspio ublažiti pad potpore zabilježen u prvom krugu glasovanja. Konačni je ishod to da bi HDZ mogao zatražiti prijevremene parlamentarne izbore, prenosi sarajevski dnevnik.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!