McDonald’s: Voljeli bismo da se domaći dobavljači ohrabre i predlože nam suradnju

Autor: Agencija VLM , 06. lipanj 2016. u 09:21
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sve jači naglasak na lokalne namirnice i lokalne dobavljače, veća transparentnost prema potrošačima o podrijetlu, sljedivosti namirnica, nutritivnim vrijednostima i alergenima, uvrštenje i salata i jogurta na menije… samo su neki od novih vjetrova koji pušu i u McDonald’su, koji ove godine obilježava 20 godina u Hrvatskoj.

Uz povrće Fragarije, mliječne proizvode Dukata, jaja Perfe, Janu i Jamnicu Agrokora, odnedavno se nude i Kraševe slastice u poznatim McDonald’sovim brendovima sladoleda.

"Htjeli bismo imati još više lokalnih dobavljača jer smo i mi, na kraju krajeva, lokalna tvrtka koja generira lokalnu ekonomiju. I kupci traže lokalno, no bitna je i kvaliteta, od koje ne odstupamo", kažu u McDonald’su, ističući kako bi voljeli kad bi se domaći dobavljači malo više ohrabrili i predložili im suradnju. Franšiza u portfelju Globalne hrane, samo lani je u RH otvorila još četiri restorana, zaposlila više od 300 ljudi, poslužila više od 15,5 mil. gostiju te ostvarila prodaju od 314 mil. kuna neto.

Burger King i KFC im jesu konkurencija, ali su njihova velika prednost dugogodišnja prisutnost na hrvatskom tržištu, razrađena strategija i uspješan poslovni model. U Brazilu, Čileu i Argentini McD je sklopio partnerstvo s lokalnim organizacijama koje korišteno ulje pretvaraju u biodizel, dok u SAD-u razvijaju projekte zelenih restorana ili pak restorana-stanica za punjenje električnih automobila. U Hrvatskoj, kažu, nemaju takvih pilot-projekata, ali rade na zelenom pristupu. Sav otpad odvajaju i klasificiraju sukladno materijalu od kojega je izrađen, dok je kod pakiranja u kojima poslužuju proizvode, količina materijala koji se mogu reciklirati smanjena za više od 85%.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vlasnik fransize za RH je mesna industrija a meso uvoze iz Austrije! Koga onda uopce pozivaju!?

New Report

Close