MBA Croatia nagradio najuspješnije menadžere, glavne nagrade Vesni Ramljak i Sabini Škrtić

Autor: Marina Biluš , 25. studeni 2019. u 09:52
Foto: pd

Promicanje raznolikosti, uz izvrsnost, etičnost i odgovornost, jedna od glavnih vrijednosti MBA koje promiče MBA Croatia

Još jedna uspješna godina djelovanja Udruge MBA Croatia „okrunjena“ je u petak svečanom gala večerom na kojoj su dodijeljene nagrade za poslovne ljude koji su se radom i rezultatima najviše istaknuli tijekom 2019. Priznanje za najuspješniju menadžericu osvojila je čelnica Sancta Domenice Vesna Ramljak, dok je najuspješnijom poslovnom ženom proglašena članica Uprave ENNA grupe Sabini Škrtić.

Promicanje raznolikosti, uz izvrsnost, etičnost i odgovornost, jedna od glavnih vrijednosti MBA koje promiče MBA Croatia. Aco Momčilović, predsjednik udruge, zbog toga je izrazio zadovoljstvo da čak 40 posto članova udruge trenutačno čine žene. Ta udruga koja okuplja poslovne ljude s diplomom MBA-a te druge lidere koji promoviraju vrijednosti udruge, u posljednjih je godinu dana udvostručila članstvo. Njezina je misija, naglasio je, nadahnjivati u stvaranju boljeg i naprednog društva.

Na gali je svoje viđenje svijeta biznisa kroz živopisno predavanje praćeno glazbenim sekvencama na violini, održao Miha Pogačnik, violinski virtuoz, veleposlanik kulture Slovenije i stručnjak za razvoj vodstva. Poslovni ga svijet Europe naziva i vizionarom. Riječ je o stručnjaku koji u svojim motivacijskim govorima zagovara implementaciju umjetnosti u biznis.

„Biznis ima novac, a umjetnost mnogo više. Zato volim reći da umjetnost danas sponzorira biznis. Za uspješno vođenje poduzeća nije dovoljna digitalna transformacija. Nužna je i kulturna transformacija. Umjetnici u stvaranje remek-djela ulaze emocijom i potpuno posvećeni. Oni su egoisti, ali kada zajedno rade, osjećaju i druge te im se prilagođavaju. Tako nastaje remek-djelo. U glazbi nije u fokusu što, nego kako. Kapital nije novac, nego su sposobnosti. Trebamo imati na umu da ispred sebe imamo živi organizam“, kazao je Miha Pogačnik pojašnjavajući što iz umjetnosti menadžeri trebaju implementirati u svoj rad, pogotovo vođenje drugih.

„Jedna od najvažnijih aktivnosti udruge MBA Croatia je prijenos i širenje znanja, a to radimo kroz svoja predavanja koja imamo minimalno 10 puta godišnje. Zato je nagrada za najboljeg predavača izrazito važna i ponosni smo da smo je mogli dodijeliti veleposlaniku SAD-u u Hrvatskoj W. Robertu Kohorstu“, izjavila je Ksenija Petrović, članica upravnog odbora udruge MBA Croatia. Na MBA Croatia Gali istaknuo je da lideri stalno trebaju nadograđivati svoje znanje. Zato je priznanje za najbolje predavanje članovima udruge ove godine dodijeljeno W. Robertu Kohorstu, veleposlaniku Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj.

MBA Croatia nagrada za društveni doprinos 2019. godine ide u ruke Ante Vlahovića, osnivača zaklade Adris. Priznanje za povezivanje znanosti i poslovanja dobiva Gordan Lauc, osnivač biotehnološke tvrtke Genos. „Gospodin Lauc zajedno sa svojim timom razvio je Glycan Age test kojeg komercijalno prodaje po cijelom svijetu. Time dokazuje da ima inovacija u Hrvatskoj i da se iz Hrvatske može ići prema svijetu. Uspio je povezati znanost i poslovanje u pravom smislu tih riječi“ jasan je bio Ognjen Bagatin, član upravnog odbora udruge MBA Croatia.

Komentirajte prvi

New Report

Close