Maturanti su poludjeli za ovim zanimanjem: ‘Oni nemaju problema sa zapošljavanjem’

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2019. u 12:07
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Popularnost ovog studijskog programa dekana Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu ne iznenađuje, takav trend prisutan je već niz godina.

Nakon objave konačnih rezultata državne mature formirane su i liste za upis na fakultete. Najtraženiji studij i dalje je logopedija, a slijedi fizioterapija i to na čak tri različita fakulteta u Zagrebu i Splitu, piše RTL.

Ovi ili slični razlozi studij fizioterapije i ove su godine uvrstili među 5 napoželjnijih, odmah iza Logopedije. 
 
Na sveučilištu u Splitu čak 290 maturanata borilo se za 14 mjesta na studiju fizioterapije. Zdravstveno veleučilište u Zagrebu na studij fizioterapije upisuje 95 studenata, a prijavilo ih se gotovo 15 puta više.

Popularnost ovog studijskog programa dekana Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu ne iznenađuje, takav trend prisutan je već niz godina.

"Oni nemaju problema sa zapošljavanjem. Dobro zanimanje, dobro školovanje, usklađeni kurikulumi na razini Hrvatske ali i EU, diplome lake za nostrifikaciju. I vrlo lako nalaze svoje mjesto u zdravstvenom sustavu Hrvatske, ali i Europe", kaže nam Krešimir Rotim, dekan Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. 

Štefanija Opalin posao fizioterapeuta radi već 30 godina, puno mladih posao je naučilo uz nju. Kaže ovo je vrlo poželjna struka.

"Čeka ih jedno krasno zanimanje, ali jako jako odgovorno kako prema našim pacijentima tako i prema njima samima. Trebaju izgrađivati sebe i kao osbe i kao stručnjake i integrirati se u društvo", govori.  

Uz logopediju i fizioterapiju među 5 najpoželjnijih studija su i kondicijska priprema sportaša na splitskom sveučilištu i studij radiološke tehnologije u Zagrebu. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close