Matijašević traži smjenu ministra Hajdaša Dončića

Autor: Agencija VLM , 11. travanj 2014. u 13:22
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Preko ovakvog indolentnog stava, bez ikakve socijalne osjetljivosti, zaista ne možemo prijeći i zato tražimo smjenu ministra Siniše Hajdaša Dončića, poručuje Matijašević.

Zbog izjave ministra Siniše Hajdaša Dončića da "niti zna, niti ga zanima" koje će se linije vlakova ukinuti na željezničkim prugama, Ozren Matijašević je u ime Hrvatske udruge radničkih sindikata od premijera Zorana Milanovića zatražio ministrovu smjenu.

"Na opće čuđenje struke i javnosti, ministar je mrtav hladan izjavio kako niti zna, niti ga zanima koje će se linije vlakova ukinuti na željezničkim prugama u ionako osiromašenim i prometno loše povezanim krajevima zemlje. Kome prepušta odluku koja može unazaditi i još više izolirati ionako opustjele i osiromašene dijelove zemlje iz kojega ljudi "bježe" jer nemaju osnovne mogućnosti za kakav takav život.

Ni posao, ni mogućnost školovanja i obrazovanja svoje djece, a sada bi im ukinuli i jedinu vezu s urbanim središtima. A ministra sve to uopće ne zanima. On čak ne želi znati ni koje su to linije, koja su to sela, koliko je to ljudi. Za ovakvu drastičnu odluku kakvu on donosi očekuje se da barem u svakom trenutku zna reći i objasniti zašto svakom pojedinom selu onemogućuje tu jedinu vezu s najbližim gradom", ogorčen je Matijašević. Ministra bi, ističe, itekako trebalo biti briga  jer je upravo to njegov posao.

"Preko ovakvog indolentnog stava, bez ikakve socijalne osjetljivosti, zaista ne možemo prijeći i zato tražimo smjenu ministra Siniše Hajdaša Dončića", poručuje Matijašević.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Niti znam niti me zanima koliko ćete ministarstava ukinuti. Idemo u stečaj, a u EU nema predstečajnih nagodbi premijeru.

Ti isti sindikati su ih i izabrali pa sad kukaju. Pa ako te netko vara desetljecima moras biti kompletna b…. da opet glasas za njih. Samo zato jer su vam OPET obecali med i mlijeko. Jebal te g….. naroda.

ne pamtim niti jedan odlazak kada je netko tražio, koja je svrha tih traženja? mazanje očiju članstvu sindikata ? malo mi te sindikalne vođe djeluju istrošeno i šonjavo, inače bi Hajdaš već letio odavno

New Report

Close