Matić uručio aute Mili Dedakoviću Jastrebu i još desetorici ratnih invalida

Autor: Agencija VLM , 30. srpanj 2014. u 17:17
Predrag Matic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Iz ministarstva branitelja napominju da u 2014. godini dodjeljuju ukupno 16 vozila, ukupne vrijednosti 2.436.615,84 kune.

Ministar branitelja Predrag Matić uručio je danas ključeve osobnih automobila Mili Dedakoviću Jastrebu i još desetorici pripadnika hrvatskih ratnih vojnih invalida 100% I. skupine.

Automobili su dodijeljeni u prostorijama autokuće P.S.C. Zagreb d.o.o., a svojim tehničkim karakteristikama u potpunosti odgovaraju potrebama najtežih stradalnika Domovinskog rata. Iz ministarstva branitelja napominju da u 2014. godini dodjeljuju ukupno 16 vozila, ukupne vrijednosti 2.436.615,84 kune.

Od predviđenih 16 osobnih vozila, dva su vozila s prilagodbom te je u jedno vozilo koje je dodijeljeno 2010. godine također ugrađena prilagodba.

– Treba istaknuti da se u Hrvatskoj sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida 100% I. skupine, odnosno najtežim oštećenjem organizma, nalaze 333 hrvatska branitelja, a da Ministarstvo branitelja provodi niz mjera i aktivnosti kojima se nastoji utjecati na poboljšanje uvjeta života svih pripadnika ove kategorije stradalnika Domovinskog rata. Najteži ratni vojni invalidi svugdje u svijetu pa tako i u Hrvatskoj izrazito su ranjiva skupina s nizom ozbiljnih i trajnih zdravstvenih i psihosocijalnih tegoba, u tom smislu Ministarstvo branitelja pripadnicima HRVI 100% I. skupine sufinancira ortopedska pomagala, osigurava privremeni smještaj za vrijeme trajanja liječenja van mjesta stanovanja te kroz Projekt rješavanja pristupačnosti osoba s invaliditetom doprinosi uklanjanju prepreka u kretanju najtežih invalida, ali i provodi niz drugih aktivnosti kojima se nastoji doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja hrvatskih ratnih vojnih invalida – piše u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close