Maruška Vizek bliže imenovanju za šeficu EIZ-a?

Autor: Jadranka Dozan , 07. rujan 2016. u 22:01
Vizek je sada v.d. ravnateljica, Foto: Pixsell

Novo Upravno vijeće Ekonomskog instituta proljetos se odlučilo za ponavljanje natječaja, a iako se navodno htjelo dati priliku za prijave većeg broja kandidata, opet se bira između v.d. ravnateljice M. Vizek i Maje Vehovec.

Zagrebački Ekonomski institut napokon bi trebao dobiti novoga ravnatelja. Bit će to, očito, opet ravnateljica. Nakon što je proljetni natječaj poništilo novoimenovano Upravno vijeće na čelu s Dragom Jakovčevićem s Ekonomskog fakulteta, na ponovljeni su se javile samo Maja Vehovec i Maruška Vizek, znanstvene suradnice EIZ-a koje su bile u igri i proljetos.

 

9,8milijuna kuna

ili blizu tri četvrtine ukupnih prihoda EIZ je lani dobio iz proračuna

Dok je Vehovec u novije vrijeme eksponiranija kao potpredsjednica stranke Pametno, Vizek je proteklih sedam-osam mjeseci v.d. ravnateljica EIZ-a. Tu je ulogu preuzela odlskom Dubravke Jurline Alibegović u politiku, za ministricu uprave. Sjednica Upravnog vijeća najavljena je za danas, a 13-člano Znanstveno vijeće o dvama programima očitovalo se početkom tjedna, dajući na kraju preporuku Upravnom vijeću.

Proljetos je preporuka prevagnula na stranu iskusnije Vehovec, ali je izbor stopiran odlukom o ponavljanju natječaja. Iako nitko od sudionika nije želio komentirati ništa u vezi s natječajem, neslužbeno se doznaje da je ovaj put blaga prevaga otišla na stranu mlađih snaga, tj. Vizek. Jesu li programi dorađivani i je li to razlog malo drukčijeg ishoda, nije poznato.

Upravno vijeće ponavljanje natječaja bilo je objasnilo željom da bude uključeno u proces i da duljim rokom za prijave priliku dobije više kandidata. No, jagme opet nije bilo. Žene su, čini se, predodređene za vođenje EIZ-a, a mnogi to tumače time što u znanosti – nema novca. Glavninu prihoda EIZ ostvaruje iz proračuna – lani je to bilo 9,8 mil. kn ili 72% prihoda, što je čak poboljšanje u odnosu na 2014.

Komentirajte prvi

New Report

Close