Martina Dalić podnijela ostavku: “Nisam napravila ništa krivo, svoj sam zadatak sprovela u djelo”

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2018. u 14:07
Foto: Pixsell

– Dajem ostavku jer ne želim biti uteg niti predsjedniku Vlade, niti Vladi, niti HDZ-u.

"Želim vas izvijestiti da smo odlučili da potpredsjednica vlade daje ostavku na mjesto potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva", rekao je premijer Plenković na početku press konferencije.

Premijer je objasnio i okolnosti u kojima je nastao Lex Agrokor.

–  U takvim okolnostima Martina Dalić je konzultirala ljude koju su o toj temi mogli pomoći. I to u kratkom roku. Vlada je stala iza prijedloga zakona, Sabor je usvojio zakon. A zakon je imao vrlo važnu odredbu da se aktivira na zahtjev društva na koji se odnosi. I to je vrlo važno. Da nije bilo zahtjeva Ivice Todorića, zahtjev ne bi bio aktiviran – kazao je Plenković.

– Nisam napravila ništa krivo, ništa nemoralno i ništa nezakonito. Dajem ostavku jer ne želim biti uteg niti predsjedniku Vlade, niti Vlade, niti HDZ-u – istaknula je bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić navodeći da je zadatak koji je stavljen pred nju uspješno sprovela u djelo. 

Ostavku Martine Dalić komentirao je i Božo Petrov: – Most nema ništa s namještanjem poslova i sve optužbe odlučno odbijamo i ne slažemo se da se radi o malim sjenama koje bacaju ljagu na dobro odrađen posao. Radi se o prilično mračnom načinu na koji funkcionira ova država.

Da podsjetimo, nove mailove vezane za aferu Agrokor danas je objavio portal Index.hr. Branimir Bricelj iz investicijsko-bankarske tvrtke Altera poslao je u ime Grupe Borg mail s naslovom “Zakon o izvanrednoj upravi” s tekstom: “U prilogu je jutrošnja verzija (almost final)”.

Mail je uz uobičajene, poslan i na službenu adresu Dubravke Vlašić Pleše, savjetnice predsjednika vlade Andreja Plenkovića, te Sanje Mišević, državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa. S Plenkovićevom savjetnicom i državnom tajnicom članovi Borg grupe komunicirali su i danima prije, šaljući posljednje verzije Lex Agrokora.

Komentari (15)
Pogledajte sve


Ja isto vjerujem da je svoj zadatak sprovela u djelo.

Ooooo daaaaaaaaa

Jos se takvima i zahvaljuje na onome sto su ucinili, opustosili sve, sramota cijelog drustva koji takav lopovluk odobravaju kao da se to nikog ne tice.
Svi bi trebali podnest ostavke jer su bili tim.

Ja isto vjerujem da je svoj zadatak sprovela u djelo.

Gđa. Martina Dalić ostala bez funkcije, g. Damir Kuštrak riješio se nekretnina, eto, sada mogu bez sukoba interesa u nedogled ispijati “prijateljske” kavice na javnim mjestima.

New Report

Close