Marks&Spencer zatvara sve trgovine u Hrvatskoj, 35 djelatnika ostaje bez posla

Autor: Poslovni.hr , 07. listopad 2015. u 08:55
Foto: Anna Gowthorpe/Press Association/PIXSELL

Najveći je gubitak iskazan 2012. od 10,6 milijuna kuna.

Britanska modna marka Marks&Spencer nakon osam godina na našem tržištu povlači se iz Hrvatske. Svih pet trgovina zatvorit će se u siječnju 2016., a glavni je razlog komercijalna neisplativost.

Naime, britanski brend u Hrvatskoj već pet godina zaredom posluje s gubitkom. Samo prošle godine, Marks&Spencer je zabilježio prihod od 30,5 milijuna kuna, a istodobno je generiran gubitak od 6,5 milijuna kuna. Najveći je gubitak iskazan 2012. od 10,6 milijuna kuna.

Kako se neslužbeno doznaje, svih 35 djelatnika s prvim danom iduće godine ostaje bez posla, no nekoliko je ipak dobilo mogućnost karijeru nastaviti u trgovinama franšize u drugim zemljama, poput Rumunjske, pa čak i Velike Britanije.

U Hrvatskoj je brend prisutan u zagrebačkom Avenue Mallu, Arena Centru, West Gateu i Kaptol Centru te u riječkom Tower Centru. Marks&Spencer je u Hrvatsku došao 2007., i to zahvaljujući grčkom zastupniku tvrtki Marinopoulus. Ta je tvrtka u Hrvatsku, osim britanske odjevne marke, dovela američku modnu marku Gap te francuski kozmetički lanac Sephoru, a obje su franšize kod nas već zatvorile svoja vrata, piše Lider.

Komentirajte prvi

New Report

Close