Markotić: Perković nije prepreka za ulazak investitora u Badel 1862

Autor: Božica Babić , 04. studeni 2014. u 11:07
Aktualni direktor Badela Ivo Markotić/Marko Lukunić/PIXSELL

Idućeg tjedna bit će objavljen javni poziv; dobrodošli su svi koji prihvate uvjete o dokapitalizaciji.

Badel 1862 opet kreće u potragu za budućim vlasnikom, doznaje Poslovni dnevnik od izvora iz Vlade.

Nakon što nitko od šest potencijalnih investitora u lipnju nije dao obvezujuću ponudu, čemu je kumovalo izravno upozorenje svim kupcima od bivšeg direktora Ante Perkovića da vlasnik nije država nego on i mali dioničari, najkasnije početkom idućeg tjedna, najavljuje, bit će objavljen javni poziv. Dobrodošli su svi koji prihvate uvjete o dokapitalizaciji, ističe i tvrdi – u Hrvatskoj nema "ekonomskog nacionalizma" što kroz medije prigovara Zorančo Mitrovski, vlasnik Ezimit grupe.

"Pozivamo ga neka se svakako javi," kaže izvor iz Vlade.  I aktualni direktor Badela Ivo Markotić potvrđuje da ide novi poziv investitorima voljnim dokapitalizirati društvo. Na upit, može li Perković opet otjerati kupce Markotić kategorično tvrdi: "Anto Perković nije prepreka za ulazak investitora." "Danas niti jedan pravni rizik, a time niti aktivnosti malog dioničara koji drži 1,7 posto udjela u Badelu nisu i ne mogu biti prepreka za ulazak investitora i dokapitalizaciju društva," ističe Markotić. Snimili su, iznosi, ukupne financijske, organizacijske i pravne rizike koji postoje u društvu, temeljem njih izrađen je program restrukturiranja koji je usvojen u studenom 2013. "Od tada Badel funkcionira u skladu s mjerama koje su sadržane u programu na način da suspendira sve prepreke, a time i pravne rizike," kaže Markotić.

Ante Perković

Ne odustajem od povratka 

"Nema kompromisa, vlasništvo je svetinja. Mogu pripremati što god hoće, ali bez malih dioničara ne mogu i stoga neka ne zavaravaju kupce," poruka je Ante Perkovića koji ističe da "Ne odustaje od povrata Badela." Josip Smolković, predsjednik glavne sindikalne organizacije u Badelu pak tvrdi: "Cijenu Perkovićeve vladavine skupo smo platili. Radi osobnih interesa gurnuo je Badel u provaliju, država nas je spasila, a sada je optužuje za grijehe za koje je upravo on kriv."      

Komentari (1)
Pogledajte sve

e da.svi su se pretgrali da kupe badel.perković će na trgovačkom pobijediti ,a glavni krivac za to je pajdo od premijera,petrović koji je vodio skupštinu i predložio odluke.
a sad je postao i stručnjak za ugljikovodike pa i u ini nadzire.

New Report

Close