Marinko Zadro: Dva i pol mjeseca ne možemo u posjed Dalmacijavina iako smo sve uredno platili

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2016. u 16:54
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

“Čini mi se da smo nekada bili daleko bolji nego što smo danas. Neki rezultati u proizvodnji iz 1975. bolji su nego ovi današnji. Nedostaje nam znanje i vjerujem da sad imamo dobrog novog ministra koji je stručnjak i koji će okupiti dobru ekipu i promijeniti stvari u poljoprivredi”, kazao je Marinko Zadro.

Najveća domaća tvornica šećera Viro dodijelila je danas u Virovitici tradicionalne nagrade za najbolje proizvođače šećerne repe za prošlu godinu. Ovu nagradu Viro dodjeljuje 13 godinu za redom, a uvođenjem takmičenja u proizvodnji pokazalo se kao dobar način da se proizvođači između sebe bore za veće prinose po hektaru i veću digestiju (udio šećera u šećerenoj repi), kazao je na svečanosti dodijele nagrada predsjednik NO Viro Marinko Zadro.

„Duša me boli kad vidim da se danas u Međimurju dobije po hektaru 4, 5 ili 6 tona pšenice, a u Slavoniji jedva dva. Ne znam što se dogodilo sa nama, gdje se  smo se izgubili i gdje je nestalo znanje i rad, kritičan je bio Zadro koji je rekao kako njegova tvrtka, već 2,5 mjeseca čeka da uđe u vlasništvo Dalmacijavina. Sve smo platili na vrijeme, ispunili smo svoje obveze, ali ne možemo ući u vlasništvo. Naši balkanski marifetluci su nešto što nije dobro", kazao je Zadro te jasno dao do znanja da je razočaran sporošću hrvatskih institucija, objavio je Agrobiz.

"Čini mi se da smo nekada bili daleko bolji nego što smo danas. Neki rezultati u proizvodnji iz 1975. bolji su nego ovi današnji. Nedostaje nam znanje i vjerujem da sad imamo dobrog novog ministra koji je stručnjak i koji će okupiti dobru ekipu i promijeniti stvari u poljoprivredi", kazao je Marinko Zadro te dodao kako nema poljoprivredne proizvodnje bez jake prehrambene industrije koju je Hrvatska od osamostaljena gotovo uništila te otvorila tržište za uvoznike i stranu konkurenciju. Napomenuo je kako je Viro do sada u dvije šećerane – županjsku i virovitičku uložio gotovo milijardu kuna, a iako je zadnjih godina cijena šećera padala i nije bila dobra situacija, sada se stvari poboljšavaju i tržište se oporavlja.

"Vjerujem da dolazi bolje vrijeme za proizvodnju šećerne repe. Cijena šećera i šećerne repe se oporavlja tako da se nadam da ćemo imati dobre rezultate. Svi vama želim dobru sjetvu", kazao je predsjednik Uprave Željko Zadro.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close