Marinac: ‘Moj životopis i staž jamče znanje i savjesnost’

Autor: Snježana Vujisić Sardelić , 04. lipanj 2009. u 22:00

Darko Marinac o svom novom angažmanu u Nadzornom odboru SG-Splitske banke

Dolazite iz korporativnog sektora. Je li vam problem uhvatiti se nadzora banke?
Svatko tko pogleda moj životopis može vidjeti što sam sve završio, pa i u financijama. Osim toga imam 36 godina staža na visokim menadžerskim pozicijama i brojke su mi sastavni dio života, neovisno o tome koji sektor “pokrivaju”. Valjda je to dovoljno jamstvo znanja i savjesnosti. Osim toga u tom su NO još dva bankara, a pa ako baš budem na nečemu i zapeo, oni će izvući stvar.

A sukob interesa? U nekoliko ste NO-a. Plašite li se prigovora da ćete sad u banci pogodovati svojim “tvrtkama”?
Ne, jer su eventualne sporne situacije pokrivene pravilima SG grupe i HNB-a, a za moje su imenovanje dobivene sve suglasnosti jer su ispunjeni svi kriteriji – nema vlasničkih odnosa banke i poduzeća u čijim sam NO-ima.

A neće li se odnos Podravke i SG-Splitske banke naglo poboljšati vašom zaslugom?
Neće, jer bi time došlo do kršenja propisa, što nikome nije u interesu. I to bi bio sukob interesa.

Ovo vam je peto članstvo u NO. Osim u Podravci i Nexe grupi, još ste i u NO Ericssona Tesle, Belupa i Mreže znanja. Ispada da vam posao nadzornika postaje glavna preokupacija?
Iz NO Mreže znanja sam izašao prije mjesec dana, dok sam u Belupu član NO zbog svojih kompetencija iz farmaceutike, ali i da se ne bi morao angažirati vanjski stručnjak. Nedavno sam postao predsjednik Hrvatske udruge proizvođača lijekova pri HUP-u. Osim toga u Podravci osim posla u NO radim i kao savjetnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close