Marićev trio Zrinušić, Jakir-Bajo i Šakić, iz sjene izlazi i Papuga

Autor: Jadranka Dozan , 17. veljača 2016. u 22:00
Zdravku Zrinušiću Porezna uprava, Ivani Jakir-Bajo Državna riznica, a Marinko Papuga u resoru rada i mirovinskog sustava/Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Panenić za pomoćnike je uzeo stranačke kadrove HNS-a i SDP-a.

Ministar financija Zdravko Marić u vođenju tog prevažnog resora imat će, čini se, jak oslonac u najužem timu suradnika.

Igrao je na provjerene znalce koji ministarstvo poznaju "kao svoj dlan". Jedan od prekaljenih stanara Katančićeve čije je imenovanje za pomoćnika ministra Vlada potvrdila na jučerašnjoj sjednici je Zvonko Šakić, dugogodišnji glavni/državni tajnik Ministarstva financija u vrijeme HDZ-ovih vlada. Dvostruku funkciju – ravnatelja Porezne uprave i pomoćnika ministra – preuzima pak Zdravko Zrinušić. 

Gospočić k Butkoviću
Taj veteran Ministarstva svojedobno je bio na čelu Financijske policije, nakon čega je karijeru nastavio u financijskoj industriji, najprije kao član Uprave Štedbanke, potom predsjednik Uprave Croatia osiguranja, a onda opet Štedbanka. I Ivanu Jakir-Bajo, novu glavnu državnu rizničarku i pomoćnicu ministra, Marić poznaje iz vremena kad je u Katančićevoj i sam bio pomoćnik, odnosno državni tajnik. Jakir-Bajo iskusna je stručnjakinja Riznice i načelnica Sektora za izvršenje državnog proračuna, pa će i u izradi ovogodišnjeg sigurno biti važan oslonac.

I u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava osvanulo je jedno poznato ime koje je duže vrijeme bilo u sjeni. Pomoćnikom ministrice Nade Šikić imenovan je Marinko Papuga, prvi i dugogodišnji direktor Zagrebačke burze koji je posljednjih godina radio u HPB-u. Uz njega, u tom je resoru pomoćnikom imenovan i Mario Bebić. Ministru regionalnog razvoja i fondova EU Tolušiću pomoćnici će biti Tomislav Jurendić, Davor Huška, Marija Vučković i Dragan Jelić. I ministar prometa Oleg Butković dobio je tim pomoćnika. Novu petorku čine Jadranka Fržop, Alen Gerek, Jure Šarić, Mario Madunić i Alen Gospočić.

Po stranačkoj liniji
Mostov ministar gospodarstva Tomislav Panenić, pak, zadržao je Vrdoljakova pomoćnika po stranačkoj, HNS-ovoj liniji, Ivu Milatića. Novi su mu pomoćnici Damir Juzbašić, Gordana Brcković te Boris Hajduković, koji je pak kadar SDP-a. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

čitajući imovinsku karticu gospodina Marića, dalo bi se zaključiti, da je za razliku od svog prethodnika ministra Lale, osim ljubavi prema financijama, usvojio i nešto znanja na fakultetu

Ovog panenica stiropoldziju smijeniti sto prije dok nije napravio stetu.ostavio hnsovca i doveo sdepeovca. Jesu to reforme i strucnjaci ili nam uvaljuje tripartitnu vladu.

New Report

Close