Marić vodstvu Valamara: Dosta ucjena!

Autor: Jadranka Dozan , 07. rujan 2017. u 22:00
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Ministar financija reagirao na kritike najvećeg hotelijera na poreznu politiku

Iako u istupima obično bira riječi, ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je poslao oštru poruku Valamar Rivijeri jer je za najavljenu odgodu planirane investicije u Pinia Family Suites u 2018. kao razlog navela neizvjesnu fiskalnu politike za investitore u turizmu. “Dosta je ucjena”, rekao je. Navodeći dijelove paketa porezne reforme, uključujući i zadržanu sniženu stopu na organizirani smještaj, podsjetio je da se kroz duže vrijeme s hotelijerima razgovaralo i o porezu na nekretnine. “Uostalom, u šestom mjesecu, kad su donosili plan ulaganja, zakon je bio na snazi”, kaže.

Neizvjesna fiskalna politika, doduše, nije i jedini razlog koji su naveli iz Valamara. Drugi, a upućeni tvrde i glavni razlog je ono što su formulirali kao “izazove u pripremi tehničke dokumentacije”, u prvom redu građevinske dozvole. Odluka o odgodi ulaganja za 2018,, usto, nije konačna, a u priopćenju se kaže da će nju donijeti krajem studenog.

Kompanija je za 2018. u lipnju bila najavila 700 mil. kuna ulaganja. U 2016. je na 1,5 milijardi kuna prihoda iskazala 311 milijuna neto dobiti , a za isplatu dividende raspoređeno je 100 milijuna.      

Komentirajte prvi

New Report

Close