Traže se direktori za Luku Vukovar i Zračnu luku Zagreb

Foto: Slavko Midžor / Pixsell Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Trenutno obje luke na čelnim pozicijama imaju kadrove s podužim menadžerskim stažom.

Ministar državne imovine Goran Marić otvorio je natječaje za nove direktore Luke Vukovar i Zračne luke Zagreb. Ponude se prikuplja do kraja idućeg tjedna. U vukovarskoj Luci novog čelnika angažirat će se na rok od pet godina, dok će u zagrebačkoj Zračnoj luci direktor dobiti četverogodišnji ugovor. Osim toga, potencijalne kandidate za vukovarsku luku tražit će se među onima sa završenim studijem iz područja tehnologije prometa i transporta, brodogradnje, strojarstva, elektrotehnike, ekonomije ili prava, dok kandidati za zračnu luku trebaju diplomu prava, ekonomije, prometa ili tehničke struke. Minimalno radno iskustvo koje u struci trebaju imati kandidati u oba slučaja je 10 godina, od čega pet na rukovodećim pozicijama.

Trenutno obje luke na čelnim pozicijama imaju kadrove s podužim menadžerskim stažom. U Luci Vukovar kormilo drži Tomislav Mihaljević, inače jedan od dugovječnijih menadžera u državnom kompanijskom portfelju, koji vukovarsku tvrtku kao jedini član uprave vodi punih 15 godina. U tom vremenu Vlade nisu imale jasnu viziju što žele s vukovarskom lukom, pa je više puta najavljivana privatizacija, no nije provedena. Tvrtka posljednjih godina posluje s gubitkom, no rijetka je državna tvrtka bez kreditnih zaduženja.

U Zračnoj luci na čelu je od 2012. Miroslav Drljača, inače dio upravljačke strukture tvrtke od 1994., a zadaća mu je kao direktoru bila provedba koncesijskog ugovora za zagrebački aerodrom s francuskim Bouyguesom.   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve