Marić potvrdio: Nema smanjenja opće stope PDV-a 2018.

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2016. u 14:25
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Most ima pravo na amandman, ali porezna reforma je ipak prestručan posao za populističke principe”, poručio je ministar financija.

Ministar financija Vlade premijera Andreja Plenkovića Zdravko Marić obratio se u četvrtak novinarima, i objašnjavao poreznu reformu, te najavio njezine očekivane efekte. Rekao je da je Hrvatska i jedinstvena po načinu na koji će je provoditi.

"Očekujemo izglasavanje svih ovih zakona na vrijeme i većinsku implementaciju s 1.1.2017. godine", kaže Marić.

Upitan o ugostiteljima i utjecaju promjena na turizam, pojasnio je da će smještaj i usluge vezane za smještaj ostati u istoj situaciji, dok se ugostiteljstvo (kafići, restorani…) vraća na stopu od 25.

Kaže da je legitimno pravo Mosta da se amandman podnese, ali da misli da je porezna reforma preozbiljan i veliki zahvat, stručni posao, da bi ga promatrao u nekakvim "populističkim i demagoškim principima".

Odgovarajući na brojna dodatna novinarska pitanja, potvrdio je među ostalim da PDV i u 2018. ostaje isti. Na pitanje kako onda misle doći s 25 na 23, kako su obećavali, a da stignu napraviti te promjene do kraja mandata, Marić je kazao "Sve je moguće."

Komentari (7)
Pogledajte sve


Jedno lice predstavili na izborima drugo lice pokazali nakon izbora. Zar to nije lažno predstavljanje i prevara?

Kaj je sa djelima ostalih? Pa nije valjda porezno preslagivanje jedino čime se bave!? A parafiskalni nameti , raj uhljeba i druge anomalije?

Jedno lice predstavili na izborima drugo lice pokazali nakon izbora. Zar to nije lažno predstavljanje i prevara?

Kemijski eksperimenti mogu loše završiti…. šta taj Marić zapravo želi?

Jedino je Hasanbegović imao muda reći lijevim , istospolnim , crvenim , tzv.Antifa uhljebima dosta ste nas pljačkali i zbog toga mu je guverner Milorad Pupovac oduzeo ministarsko mjesto.

New Report

Close