‘Marasov pomoćnik uzeo novac s burze pa otišao u Vladu’

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2013. u 15:04
Gordan Maras; Photo: Daniel Kasap/PIXSELL

Rakamarić je ostao bez posla 31. siječnja ove godine kad je špediterska tvrtka Englmayer, u kojoj je bio član uprave, zapala u probleme, piše list.

Vjekoslavu Rakamariću, novom pomoćniku ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, prije nego ga je Vlada postavila na tu funkciju 1. rujna, Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio je otprilike 54.000 kuna na ime samozapošljavanja i naknade za nezaposlene, piše Večernji list.

Rakamarić je ostao bez posla 31. siječnja ove godine kad je špediterska tvrtka Englmayer, u kojoj je bio član uprave, zapala u probleme, piše list.

I od tada je do lipnja ove godine bio na burzi, a onda je aplicirao za program HZZ-a za samozapošljavanje. Njegov je plan odobren te je pokrenuo tvrtku Teralab, a za to mu je HZZ odobrio 35.000 kuna potpore. S obzirom na to da je imao pravo još deset mjeseci primati mjesečnu naknadu za nezaposlene od 1900 kuna, HZZ je Rakamariću, odnosno njegovoj tvrtki isplatio jednokratno cjelokupan iznos te naknade za deset mjeseci – 19.000 kuna kao poticaj, stoji u tekstu.

"Rakamarić kaže da je pokrenuo tvrtku i koristio novac HZZ-a kad nije znao da će postati pomoćnik ministra, a da je dosad od 35.000 kuna za samozapošljavanje dobio 8000 kuna koje će sad morati vratiti. Devetnaest tisuća kuna naknade za nezaposlene misli da neće morati vratiti jer je taj novac dobila njegova tvrtka, ali ističe da će i njega vratiti ako mu tako kažu u HZZ-u. Rakamarić je član zagrebačkog SDP-a", piše list. Izvorni članak pročitajte ovdje.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Suzio se teren za uhljebljenje pa dospjelo u.javnost…u Zagrebu Bandić a na državnoj razini plijen treba dijeliti sa grabezljivim HNSom

Dragi autore ovog članka, ne kaže se burza nego zavod za zapošljavanje. Ovako sam se ponadao da je čovjek zaradio novce na dionicama

kako kaže Balašević “i sve po zakonu”

Pošten čovjek, nema šta! Zaposlio se kod jednog od najsposobnijih ministara i sad je javnost jalna! A svizac i dalje zamotava čokolade…… Bagra! [emo_plazi]

New Report

Close