Maras: Važno razvijati inovativne projekte

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. rujan 2014. u 15:35
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Maras nije želio odgovoriti na novinarski upit odustaje li Vlada od ‘spin-offa’ – modela osnivanja državnog poduzeća u koje bi bile izdvojene prateće službe u državnom i javnom sektoru.

Važno je razvijati inovativne projekte, inovacije stvaraju novu dodanu vrijednost, korisne su gospodarstvu i jedan su od tri prioriteta Vladine strategije razvoja poduzetništva do 2020. godine, kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvarajući danas radionicu "Obzor 2020 – prilika za poduzetnike".

Na radionici su predstavljene mogućnosti koje se poduzetnicima pružaju putem natječaja u okviru Instrumenta za male i srednje poduzetnike iz programa Obzor 2020.

Program Obzor 2020, kako je kazao Maras, program je za istraživanje i inovacije, vrijedan je 80 milijardi eura, a na njega se mogu javiti svi EU poduzetnici.

Program je namijenjen za istraživanje i inovacije za razdoblje 2014. do 2020., može se dobiti 50 tisuća eura za ideju do 2,5 milijuna eura za inovativne projekte koji su u određenoj realizaciji, pojasnio je.

Maras ističe kako je cilj u toj velikoj konkurenciji da što više sredstava završi u Hrvatskoj.

"Teško je očekivati da ćemo privući veliki ili pretežit dio sredstava, ali svaki milijun koji dođe u vidu poticaja je značajan i koristan, posebno kada se radi o inovacijama i istraživanju", kazao je Maras te naglasio kako inovacije i istraživanja dovode do novih proizvoda i usluga, stvaraju novu dodanu vrijednost.

Svi ti projekti stvaraju veliku dodanu vrijednost i s te su strane korisni gospodarstvu, rekao je Maras te dodao kako unatoč velikoj konkurenciji želi da Hrvatska privuče što više sredstava iz tog programa.

Maras nije želio odgovoriti na novinarski upit odustaje li Vlada od 'spin-offa' – modela osnivanja državnog poduzeća u koje bi bile izdvojene prateće službe u državnom i javnom sektoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close