‘Svega 15 posto doktora znanosti izravno radi u gospodarstvu’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. listopad 2012. u 16:24
Gordan Maras (PXL)

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske danas je otvorena 10. međunarodna izložba inovacija ARCA.

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske danas je otvorena 10. međunarodna izložba inovacija ARCA, koja se u u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava do 13. listopada, a na svečanosti otvaranja izložbe obilježena je i 55. obljetnica organiziranog inovatorstva u Republici Hrvatskoj te peti međunarodni dan inovatora.

Na izložbi se predstavlja više od 340 inovacija 400-tinjak autora iz Hrvatske i još 13 zemalja. Izložbu ARCA otvorio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je kazao da će Vlada nastaviti pružati podršku povezivanju znanosti, posebice inovatorstva i gospodarstva, jer je ulaganje u inovacije, koje rezultiraju proizvodima više dodane vrijednosti, ključno za uspješniju budućnost hrvatskog gospodarstva.

Iznio je podatak da u Hrvatskoj svega 15 posto doktora znanosti izravno radi u gospodarstvo, dok je u EU taj udio oko 50 posto, a u SAD-u i do 80 posto. Ova Vlada teži da ulaganja države u znanost dosegnu tri posto BDP-a, koliki je europski prosjek, rekao je. Podsjetio je i da se inovatorstvo u Hrvatskoj potiče i kroz program Poduzetnički impuls iz kojeg je ove godine odobreno 11 milijuna kuna za razvoj i primjenu 59 inovativnih rješenja te 22,5 milijuna kuna za ulaganja u nove tehnologije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Što u prijevodu znači da uhljebljeni likovi kojih se ne mogu riješiti sa fakulteta ništa ne radi osim što dilaju ispite za Eure te da apsolutno nemaju pojma o stvarnošću u kojoj žive (posljedica zaokupljenosti dilanjem ispita i neznanja korištenja informacijskih tehnologija).

New Report

Close