Maras predstavlja ‘Poduzetnički impuls’ težak 730,3 mil. kn

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2013. u 10:43
G. Maras (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

Program poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu Poduzetnički impuls, 'težak' 730,3 milijuna kuna, predstavit će danas na konferenciji za novinare ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Poticaji će se usmjeravati na četiri glavna programska područja – sustav potpora, financiranje malog i srednjeg poduzetništva i obrta, EU projekte te za institucionalnu podršku.

Komentari (3)
Pogledajte sve

kol. prokurist, vrlo ste općeniti bez konkretnog primjera…bez obzira na djelatnost, kada bi se održivo radno mjesto moglo otvoriti sa 75 000kn onda bi u Hr svi bili poduzetnici i ne bi bilo nezaposlenosti !!!

sa 730 mil kn se može smanjiti nezaposlenost za barem 10000 ljudi i neka ih 20% opstane na tržištu kroz naredne 2-3 godine puno je napravljeno, ovako će novac pokupiti državne institucije čime će se poskupjeti državni apartat ionako preskupe države!

koje vrste poduzetnika i poduzetništva vi to nastojite proizvesti te koliki je njihov vijek trajanja kada ih stimulirate putem poticajia, sustava potpora i financiranja uz institucionalnu podršku?

smisao poduzetništva je profit uz razumno preuzimanje rizika što je u Hr neizvedivo jer sav profit uzme država kroz porezna i paraporezna opterečenja, troškove “komunalnih” nameta i zateznu kta od 15% god. dok sve rizike snosi isključivo poduzetnik koji na kraju zbog nemogučnosti podmirenja obveza završi pod ovrhom cjelokupne imovine do namirenja vjerovnika.

Smisao ovakvih i slićnih programa je u stvari davanje fiktivnog smisla samom sebi uz dodatno poticanje rasta birokracije po gradovima i raznim uredima da bi proizvelo pokojeg podobnog “instant poduzetnika” koji će nakon što potroši poticaje i propadne naći mjesto u nekom državnom ili gradskom uredu kao što je to praksa politike u HR

New Report

Close