Maras: Ne brine me prikupljanje potpisa za referendum protiv monetizacije autocesta

Autor: Poslovni.hr/H , 22. listopad 2014. u 15:14
Photo: Tino Juric/PIXSELL

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas u Klisu kako ga ne brine prikupljanje potpisa za održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas u Klisu kako ga ne brine prikupljanje potpisa za održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta, istaknuvši kako je volja hrvatskih građana za njega svetinja.

"Mene ne brine nikad što građani žele i, ukoliko se skupi dovoljan broj potpisa, oni imaju pravo na referendum. Volja hrvatskih građana za mene je svetinja. Mene to ne brine", rekao je Maras odgovarajući na novinarski upit brine li ga sve veći broj prikupljenih potpisa za održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta.

Na upit što on misli o monetizaciji autocesta, Maras je kazao da se o tome dosta govori zadnjih mjeseci u Hrvatskoj te da smatra kako je model monetizacije kojeg je predložila vlada dobar.

"Mislim da je u ovom trenutku model koji nudi hrvatska vlada u interesu hrvatskih građana. Da to nije tako, mi to ne bi ni nudili. Uvjeravam hrvatske građane da je ovaj način, na koji se možemo razdužiti i ne plaćati gotovo 40 godina određene kamate, u interesu Republike Hrvatske", kazao je ministar koji je u Klisu otvorio Poduzetnički inkubator.

Maras ističe kako će se prema ponuđenom prijedlogu monetizacije autocesta "određena sredstva" koja se za autoceste izdvajaju iz trošarine na naftne derivate usmjeriti u nove investicije.

"Ovaj model (monetizacije autocesta) je pripremljen kao onaj za koji mislimo da je optimalan i zbog toga ga nudimo", kazao je Maras.

Građanska inicijativa "Ne damo naše autoceste", koja okuplja pet sindikalnih središnjica, dva cestarska sindikata i sedam organizacija civilnog društva, od 11. do 25. listopada prikuplja potpise za raspisivanje referenduma protiv davanja autocesta u koncesiju.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close