“Zadovoljan sam da smo uspjeli Hrvatsku izvući iz recesije”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. veljača 2015. u 11:34
Foto: Patrik Maček / PIXSELL

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, komentirajući najnovije prognoze Europske komisije (EK) o rastu hrvatskog gospodarstva u 2015., u četvrtak je istaknuo da je bitno da Hrvatska nakon šest godina izlazi iz recesije.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, komentirajući najnovije prognoze Europske komisije (EK) o rastu hrvatskog gospodarstva u 2015., u četvrtak je istaknuo da je bitno da Hrvatska nakon šest godina izlazi iz recesije.

"Ostvarit će se ono što smo predviđali. Znači, bit će rast, a sad hoće li biti 0,5 ili 0,6, više ili malo manje… Ali bitno je da ćemo nakon šest godina izaći iz recesije. To svi sad predviđaju, to je bitno", rekao je Maras novinarima uoči sjednice Vlade.

Europska komisija u najnovijim, zimskim prognozama potvrdila je svoju raniju procjenu o rastu hrvatskog gospodarstva u 2015. po stopi od 0,2 posto, a u idućoj godini 1 posto.

Maras je istaknuo da izlazak Hrvatske iz recesije nakon šest godina Vladi govori i da je neke svari u protekle tri godine mandata radila dobro.

"I svi pokazatelji, od rasta osobne potrošnje, izvoza i proizvodnje su pozitivni i s te strane mogu reći da sam zadovoljan da smo uspjeli Hrvatsku izvući iz recesije", rekao je Maras. Očekuje i da bi u zadnjem tromjesečju 2014. hrvatski BDP mogao biti u plusu.

"S obzirom na rast potrošnje i rast industrijske proizvodnje vrlo je vjerovatno da će zadnji lanjski kvartal biti u plusu", rekao je.

Državni zavod za statistiku u srijedu je objavio da je promet u trgovini na malo u prosincu skočio 2,6 posto na godišnjoj razini. To je već peti mjesec zaredom kako potrošnja raste i njezin najveći skok od polovine 2013. godine.

DZS je nedavno objavio i podatak o rastu industrijske proizvodnja u prosincu prošle godine, već četvrti mjesec zaredom, za 5,3 posto, što je najviše od početka recesije 2009. godine.

Komentari (13)
Pogledajte sve

G. Maras, što to znači za običnog čovjeka koji neće vidjeti nikakav pomak još slijedećih 10-20 godina. Nikakav napredak ili bolji život neće osjetiti građanin RH.

obećao je 50 000 novih radnih mjesta, a imamo 90 000 manje zaposlenih, to se zove uspjeh i još plaćica stiže svaki mjesec redovno, ministru sve manjeg i manjeg malog i srednjeg poduzetništva

Model-je-promašen

zaposlenost-pada-i

očekuju-nas-socijalni-nemiri

Jakovčević ne vjeruje procjenama iz Europe da će hrvatsko gospodarstvo rasti 0,2 posto.
Očekuje daljnje propadanje gospodarstva ili stagnaciju, odnosno mršavi rast

Nakon što je Europska komisija u zimskim prognozama potvrdila svoju jesensku procjenu o rastu hrvatskog gospodarstva u 2015. po stopi od 0,2 posto, a u idućoj godini smanjila s 1,2 na 1 posto, postavlja se pitanje jesmo li opet žrtva loših prognoza ili jednostavno lošeg posla od strane naših političara?

http://direktno.hr/en/2014/direkt/7923/Model-je-proma%C5%A1en-zaposlenost-pada-i-o%C4%8Dekuju-nas-socijalni-nemiri.htm

To je kao sjednica komiteta u exYU, ekipa u kravatama se skupi, Milanče kaže svoje ministru konobaru što treba pričati i ovaj izađe i kaže. Prije toga par naručenih vjesti koje nemaju veze s vezom i kod (glupih) uspjeh zagarantiran.

New Report

Close