Mandići u samoliječenje planiraju uložiti 25 mil. kuna

Autor: Marija Crnjak , 06. veljača 2014. u 22:00
Luce i Ante Mandić, suvlasnici Hamapharma

Tvrtka ljekarničke obitelji gradit će centar na Žitnjaku.

Ljekarnička obitelj Mandić, koja je kroz tri generacije farmaceuta stekla portfelj od 15 ljekarni u lancu Mandis Pharm, predstavila je u četvrtak u hotelu Esplanade svoj novi iskorak u farmaceutskom biznisu: novu faramaceutsku tvrtku Hamapharm, u koju u idućih pet godina planiraju uložiti oko 25 milijuna kuna.

Hamapharm je osnovan 2011. i na tržištu je od kraja prošle godine s devet proizvoda u segmentu samoliječenja i dodataka prehrani, a u planu je gradnja proizvodno-distribucijskog centra u industrijskoj zoni na zagrebačkom Žitnjaku. Ante Mandić, suvlasnik i direktor Hamapharma, ističe da se tvrtka s brojnom konkurencijom planira boriti visokom razinom kompetencije zaposlenih i inovativnošću proizvoda. Plan je etablirati se najprije na domaćem tržištu, a potom i iskoračiti na inozemna tržišta. Tvrtka je dosad u razvoj uložila četiri milijuna kuna, a najveći dio ulaganja u iznosu od 2,5 milijuna kuna bila je kupnja zemljišta na Žitnjaku, gdje bi se trebao graditi centar.

Od lipnja prošle godine tvrtka ima lokacijsku dozvolu za distribucijsko-proizvodni centar, no investitor još nije zaokružio financijsku konstrukciju za ulaganje, te se nada pomoći države i fondova Europkse unije."Iako je kriza, samoliječenje je u porastu i u Hrvatskoj, a naša kompanija obuhvaća sve procese, od razvoja i proizvodnje do distribucije farmaceutskih proizvoda. Glavni dio investicije pokrit ćemo iz kreditnih linija, dio troškova planiramo pokriti iz EU fondova, ali očekujemo i poticajna sredstva države. Nadamo se stoga da će naš projekt prepoznati i oni koji su u Hrvatskoj zaduženi da nešto pokrenu", kazao je Ante Mandić na konferenciji za novinare.

Komentirajte prvi

New Report

Close