Mamićevo uhićenje udarna vijest u srpskim medijima

Autor: Agencija VLM , 15. ožujak 2013. u 19:57
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

“Mamić uhićen zbog vrijeđanja ministra Srbina”, naslov je u beogradskim Vestima

Gotovo svi mediji u Srbiji, od dnevnih listova do tabloida, objavljuju vijest o uhićenju Zdravka Mamića pa, primjerice, B92 donosi šturu vijest u tri rečenice u kojima se kaže da je Mamić uhićen zbog kršenja "zakona koji zabranjuje javno poticanje na nasilje i mržnju" i da za to može dobiti tri godine te u nekoliko riječi prenosi što je rekao o ministru Jovanoviću.

Dnevnik Danas prenosi pisanje hrvatskih medija o Mamićevu uhićenju te donosi dijelove izjava predsjednika Josipovića i premijera Milanovića, a slično je intoniran i tekst Večernjih novosti, samo što je puno obimniji i objavljen je na sportskim stranicama što bi valjda trebalo značiti kako ovom izgredu ne pridaju politički kontekst nego je to izljev primitivizma uobičajen na nogometnim stadionima i kad su u pitanju nogometni dužnosnici. "Mamić uhićen zbog vrijeđanja ministra Srbina", naslov je u beogradskim Vestima online koji prenosi Večernji list, a Telegraf.rs također prenosi hrvatske medije, ali tekst donosi u nogometnoj rubrici.

Zanimljivi su komentari ispod tekstova u kojima se uglavnom hvali hrvatska vlast zbog Mamićeva uhićenja uz komentar: "Svaka čast, komšije".

Komentari (3)
Pogledajte sve

Isto kao što je bilo 1945,učinili bi sve da se Srbi zadovolje!

Twixer:

“Mamic je napravio ogromnu uslugu SDP-u.
SDP ocajnicki treba konflikt sa nekim kao Mamic( enormono bogat i bahat) kako bi mogli homogenizirati i mobilizirati svoje razocarane birace pred lokalne izbore.

Sada vjerojatno slijedi bombardiranje novinskim clancima i TV prilozima o Mamicevom bogatstvu i stilu zivota.
Naravno izmedju toga poneki prilog gdje se sirotinja delozira iz stanova ili gdje umirovljenici prevrcu kontejnere.
A Zoran Milanovic ce ispasti kao neustrasivi zastitinik sutljive manjine koja je osiromasila upravo zato jer su se na njen racun bogatili necivilizirani i primitivni tajkuni.

Ako nekoga ne mozes pobjediti argumentima u civiliziranoj diskusiji, nemoj ulaziti u konflikt.
Ako nemozes pobijediti neuspjesnog ministra kakav je Zeljko Jovanovic argumentima, onda je vrijeme za mirovinu.”

da se slična situacija dogodila u srbiji, tamo bi njihov “mamić” bio narodni heroj….

New Report

Close