Malinska neće zatvorenu plažu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ruski vlasnik Hotela Haludovo i dalje traži nemoguće.

Sudeći prema ishodu sastanaka ivestitora Are Abramyana, vlasnika Hotela Haludovo s predstavnicima Vlade, a potom i stanovnicima Malinske održanima u srijedu, i najnoviji pokušaj revitalizacije projekta Haludovo srlja u propast. Ruski investitor naime ne odustaje od zahtjeva za zatvorenu koncesiju na čak kilometar dugom pomorskom dobru koje mu ne namjeravaju dati ni u općini Malinska Dubašnica ni u Primorsko goranskoj županiji, a u srijedu je pokušavao uvjeriti stanovnike Malinske da bez toga ne može realizirati svoj projekt ulaganja u lukzuzni resort.

Na ranijem sastanku održanom u Ministarstvu turizma, gdje su se okupili predstavnici mistarstva državne imovine, prometa, Agencije za konkurentnost i lokalne uprave Abramyanu je jednoglasno poručeno da Hrvatska ne želi razvijati turizam iza zatvorenih ograda.

“Zatvaranje plaže nije predviđeno ni prostornim planom, niti to itko želi omogućiti. Iako od ranije postoje nejasnoće oko katastra, mi to možemo brzo riješiti, a investitor može početi graditi po još važećem detaljnom planu uređenja, no nakon ovog javnog istupa investitora teško je biti optimističan”, kaže načelnik općine Robert Anton Kraljić.

Komentari (2)
  • iba
    iba 9:31 9.11.2018.

    Porez na nekretnine <3

  • bugs
    bugs 22:35 8.11.2018.

    Ne kužima da država dozvoljama ovakove ruševine na obali…. umjesto da uvedu komunalnu naknadu ili porez na zapuštene turisticke objekte u vecem iznosu… pa ako ti se ne isplati ili nemas sa cime napraviti objekt… prodaj ga.. a ovi su vec odavno mogli to napraviti i isplatiti investiciju, ali kad su nesposobni, hbga

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve