Malim poduzetnicima 70.000 kn za konzultante

Autor: Poslovni dnevnik , 27. ožujak 2013. u 22:00
Ministar Gordan Maras/PIXSELL

Potpore zajedno daju Ministarstvo obrta, EBRD i HAMAG Invest.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, regionalna direktorica programa Business Advisory Services Europske banke za obnovu i razvoj Natalia Meylunas i predsjednik Uprave HAMAG Investa Darko Liović potpisali su u srijedu memorandum o suradnji.

Temeljem njega će se subvencionirati konzultantske usluge mikro, malim i srednjim poduzetnicima u izradi projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša. Predviđeno je sufinanciranje projekata u iznosu od 1,2 milijuna kuna, osiguranih iz hrvatskog državnog proračuna, te još 1,5 milijuna kuna od EBRD-a.Prvi natječaj za korištenje tih potpora bit će objavljen potkraj ovoga tjedna, a poduzetnici koji ispune uvjete moće će dobiti do 75 posto bespovratnih sredstava za troškove prijavljenih konzultantskih usluga, u maksimalnom iznosu 70 tisuća kuna. Potpore su namijenjene, primjerice, konzultantskim uslugama za projekte elektrana na biomasu, sunčane elektranei sl.

Suradnja će trajati 14 mjeseci, tijekom kojih će BAS prenijeti svoju bazu konzultanata i klijenata, metodologiju rada te iskustvo i znanje na djelatnike HAMAG Investa, s kojima će raditi na provedbi 25 savjetodavnih projekata. Ministar Maras je istaknuo kako će se edukacijom konzultanata i podupiranjem kvalitetnih konzultantskih usluga povećati i broj kvalitetnih projekata poduzetnika koji će moći aplicirati za sredstva iz EU fondova, ali i povoljnije kredite kod komercijalnih banaka i HAMAG-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close