‘Maksimović dao ostavku zbog USKOK-ove istrage’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2013. u 15:41
Zlatko Maksimovic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Šišljagić je ponovio kako je Maksimović svoju ostavku obrazložio osobnim i zdravstvenim razlozima

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku kako je dojučerašnji predsjednik Županijske skupštine Zlatko Maksimović razriješen te dužnosti nakon što je podnio ostavku, jer je protiv njega, kao okrivljenika, USKOK pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje u kazneno djelo protuzakonita posredovanja.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare Šišljagić je ponovio kako je Maksimović svoju ostavku obrazložio osobnim i zdravstvenim razlozima, no da je prošlogodišnjeg travnja utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš u mostarskom zatvoru primio pismo nepoznate osobe koja Maksimovića tereti za primanje mita. Pismo je poslao osječkom Općinskom državnom odvjetništvu (ODO), a nakon toga pismo roditelja te osobe također je proslijedio ODO-u.

Kako je rekao u tome je predmetu prije mjesec dana kao svjedok i sam dao iskaz pred nadležnim tijelima te ne može govoriti o detaljima, jer je riječ o Uskokovom predmetu. Maksimović ga je prošli tjedan izvijestio da je od zagrebačkog ureda USKOK-a, u svojstvu okrivljenika, zaprimio poziv na ispitivanje zbog osnovane sumnje u kazneno djelo protuzakonita posredovanja.

Šišljagić tvrdi kako je Maksimoviću, dan prije skupštinske sjednice, najavio da će predložiti njegovo razrješenje, ali mu je ostavio poslovničku mogućnost da podnese neopozivu ostavku što je on i napravio, svjestan činjenice da teret kazenog djela za koje ga sumnjiči USKOK predstavlja ozbiljnu zapreku daljnjem obnašanju dužnosti predsjednika Skupštine i normalnom radu predstavničkog tijela.

Nadam se da će Maksimović u ovome postupku dokazati nevinost, ali je jasno da ne možemo dopustiti ni najmanju sumnju u eventualne protuzakonite radnje dužnosnika i djelatnika ove Županije. Pozivam sve one koji imaju saznanja o nepravilnostima ili činjenju kaznenih djela u županijskom sustavu, da ih bez odlaganja prijave nadležnim institucijama, poručio je Šišljagić.

Na upite novinara odnosi li se kazneni postupak na Maksimovićev rad u Županijskoj skupštini ili njegov posao liječnika u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) Šišljagić je kazao kako u ovome trenutku o tome ne može govoriti, ali da se razdoblje u kojem je navodno počinjeno kazneno djelo odnosi na 2009. godinu.

Na novinarski upit zašto se ranije nije reagiralo Šišljagić je kazao kako nije bilo potrebno, jer je tek bila riječ o prijavi a nije bilo poznato hoće li početi i istraga. Da je Maksimović okrivljenik koji je pozvan na ispitivanje u USKOK, poznato mu je od prošlog tjedna.

Komentirajte prvi

New Report

Close