'Make over' dvorca težak 40 mil. kuna

Objekt iz 18. stoljeća bit će centar za posjetitelje Objekt iz 18. stoljeća bit će centar za posjetitelje

Projekt je vrijedan 39,7 milijuna kuna od čega je 33,4 milijuna bespovratno.

Nekoć derutni dvorac Janković u Suhopolju, ostavština grofovske obitelji iz 18. stoljeća, postat će centar za posjetitelje s 15 soba.

Projekt je vrijedan 39,7 milijuna kuna od čega je 33,4 milijuna bespovratno, uz dodatnih 1,5 milijuna eura za revitalizaciju perivoja, prenio je u utorak portal Lokalni.hr.

Radi se zapravo o dijelu šire kulturne, turističke i integrirane priče općine Suhopolje i Virovitičko-podravske županije, komentirala je v.d. ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Željka Vuković.

Obnova dvorca tek je jedan od ukupno 118 projekata na kojima je ova agencija angažirana, a čija ukupna vrijednost prelazi 526 milijuna kuna.

"Za razvoj poduzetničke klime važan je i projekt mreže poduzetničkih inkubatora. Rekonstruirat će se inkubator u Slatini, a novi će se graditi u Orahovici i Pitomači te će moći primiti 47 poduzetnika", kaže Vuković. Tu je i projekt posjetiteljskog centra "Dravska priča" koji je prošao fazu provjere prihvatljivosti te je upućen u treću fazu koja se odnosi na provjeru izdataka.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve