FOTO: Maistra otvara hotel Amarin u koji je uložila 300 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/H , 11. kolovoz 2016. u 08:40
Foto: Maistra

“Ukupna ulaganja u ovoj godini procjenjujemo na više od 400 milijuna kuna, a u idućem trogodišnjem razdoblju Adris u turistički dio poslovanja planira investirati 1,6 milijardi kuna”, kažu iz Maistre, ističući da se osim za početak rada novog hotela Amarin, pripremaju i za rušenje postojećeg hotela Park.

Hotelska kompanija Maistra primit će 18. kolovoza prve goste u novouređeni hotel Amarin u Rovinju u koji je uložila 300 milijuna kuna, a očekuje da će taj hotel u svojoj prvoj sezoni pridonijeti porastu ukupnog broja noćenja te kompanije ove godine za oko 2 posto.

"Početak rada ili tzv. soft opening hotela Amarin planiran je za 18. kolovoza kada stižu i prvi gosti, većinom iz Italije, Njemačke, Austrije i Hrvatske, a tijekom prvog vikenda rada očekujemo u tom hotelu oko 750 noćenja", ističu za Hinu iz Maistre i dodaju da je taj hotel najviše usmjeren na obitelji s djecom.

Hotel ima 280 smještajnih jedinica u kojima se može smjestiti gotovo tisuću gostiju, a zajedno s restoranima, otvorenim i zatvorenim bazenima, igralištima i drugim proteže se na površini od gotovo 22 tisuće četvornih metara.

U ovoj godini Maistra očekuje 2 posto više noćenja

"Od početka godine do kraja prvog tjedna kolovoza Maistra je ukupno zabilježila 1 posto manje noćenja nego u istom vremenu prošle godine, ali i povećala prosječnu cijenu noćenja. Sezonu smo počeli s manjim kapacitetom, bez kampa i hotela Valdaliso, koji se uređuju, što se odrazilo na dosadašnje rezultate. No, prema trenutnom stanju bukinga i sa skorim otvorenjem hotela Amarin, do kraja ove godine očekujemo do 2 posto više noćenja nego u 2015.", kažu iz Maistre.

Rast noćenja imaju gotovo svake godine, što objašnjavaju dosadašnjim ulaganjima matične kompanije Adris od gotovo 3 milijarde kuna u turističke objekte od četiri i pet zvjezdica, koji su najtraženiji i pokazuju najbolje rezultate.

 "Ukupna ulaganja u ovoj godini procjenjujemo na više od 400 milijuna kuna, a u idućem trogodišnjem razdoblju Adris u turistički dio poslovanja planira investirati 1,6 milijardi kuna", kažu iz Maistre, ističući da se osim za početak rada novog hotela Amarin, pripremaju i za rušenje postojećeg hotela Park.

"Rušenje hotela Park, koji je i jedan od najstarijih u Rovinju, planiramo u listopadu, a na tom mjestu gradit ćemo novi hotel. Ta je investicija vrijedna 500 milijuna kuna i proglašena je strateškom u hrvatskom turizmu. Otvorenje novog hotela očekuje se u 2018.", najavljuju iz Maistre.

Pet godina hotela Lone

Maistra ovog ljeta obilježava i pet godina rovinjskog hotela Lone, koji je, kako kažu, od početka prepoznat kao originalan i moderan hotel.

"Tržišnu poziciju i uspjeh Lonea najbolje pokazuje njegove ostvarene prosječne cijene po sobi/noćenju, ali i popunjenost, razina usluge i zadovoljstvo gostiju i partnera. Od 65 tisuća noćenja u prvoj godini rada, u prošloj godini došli smo na gotovo 114 tisuća noćenja, što je povećanje od 75 posto, dok je prosječna cijena povećana za 20 posto", kažu iz Maistre.

Istodobno, u svih pet godina u Loneu se nije bitnije mijenjala struktura gostiju, pa ih je i dalje najviše iz Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Slovenije te Hrvatske. Najčešće ga posjećuju obitelji i parovi u dobi od 30 do 50 godina te poslovni gosti koji ostvaruju gotovo 12 posto ukupnog broja noćenja zahvaljujući brojnim kongresima i poslovnim skupovima u pred i posezoni.

"Iako je povrat investicija kod ovakvih objekata nešto sporiji, Lone se pokazao kao dobro promišljena investicija i za kompaniju i za cijelu destinaciju", poručuju iz Maistre, koja je u hotel Lone uložila blizu 340 milijuna kuna, što je dosad jedna od najvećih greenfield investicija u hrvatskom turizmu.

Komentirajte prvi

New Report

Close