Maistra nastavlja investicije, uložit će još 1,4 milijarde kuna

Autor: Marina Šunjerga/VL , 14. siječanj 2015. u 09:00
Nakon gradnje luksuznih hotela Monte Mulini i Lone nove investicije

Dosad je kompanija uložila tri milijarde kuna, a cilj im je do 2017. više od 95 posto hotela na razini 4 i 5 zvjezdica.

Maistra će u 2015. nastaviti investicijski ciklus tijekom kojeg planira uložiti još 1,4 milijarde kuna u podizanje kvalitete turističkih objekata.

Dosada je ta kompanija uložila tri milijarde kuna, a sve kako bi ispunili cilj da do 2017. više od 95 posto njihovih hotelskih kapaciteta bude na razini 4 i 5 zvjezdica. 

Novi hotel Park
Ove će godine investirati u rekonstrukciju hotela Adriatic, najstarijeg rovinjskog hotela u kojem se planiraju investicije od 25 milijuna kuna. Ukupno će se 2015. uložiti oko 150 milijuna kuna, a osim hotela Adriatic na red dolaze unapređenje kampova Polari i Valkanela. Kompanija koja posluje u sastavu Adris grupe priprema se za gradnju hotela Valdaliso te novog hotela Park na postojećoj lokaciji, koji bi na tržištu trebao biti 2016., odnosno, 2017.

 

Popović

Viši PDV i parafiskalni nameti negativno će utjecati na rezultat za 25 mil. kn

Iako su nepovoljne vremenske prilike za sezone utjecale na pad potražnje u kampovima za oko dva posto, Maistra je u 2014. ostvarila porast broja noćenja u čvrstim objektima za šest posto, pri čemu se ističu rezultati hotela u luksuznom segmentu ponude, rekao je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre, te dodao da su porast stope PDV-a i drugih parafiskalnih nameta dodatno opteretili poslovanje Maistre i negativno će utjecati na poslovni rezultat za gotovo 25 milijuna kuna. Lani je Maistra ostvarila povećanje prihoda za osam posto u odnosu na prethodnu godinu. 

Tri milijuna gostiju
Operativna efikasnost društva posljedica je racionalnijeg upravljanja troškovima. U usporedbi s prethodnom godinom, Maistra je u 2014. ostvarila neznatno povećanje broja noćenja, ukupno gotovo tri milijuna. Nakon gradnje luksuznih hotela Monte Mulini i Lone, preuređenja turističkog naselja Amarin, gradnje wellness centra hotela Eden, uređenja šetnice, plaže i uvale Lone te ulaganja u podizanje razine kvalitete i uvođenje novih sadržaja u kampove Maistra se pozicionirala kao jedan od najambicioznijih ulagača u turističkom sektoru. Tijekom 2014. bila je domaćinom više od 70 kongresa i 100 evenata. Nakon ulaganja koja su obilježila njezin rad od 2005., kad je osnovana, raspolaže s 10 visokokvalitetnih hotela, osam turističkih naselja i sedam kampova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close