Maistra kupuje palaču na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Dubrovniku

Autor: Poslovni.hr/H , 21. rujan 2015. u 16:40
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kao što ni tada nije navedena vrijednost ugovora o toj kupnji, tako ni danas iz Maistre ne iznose cijenu kupnje dubrovačke nekretnine Palača Pile, ali je izvjesno da time nastavlja širenje poslovanja, pogotovo u segmentu s pet zvjezdica.

Rovinjska hotelska kompanija Maistra kupuje Palaču Pile u Dubrovniku, za što je prethodnu suglasnost Upravi dao Nadzorni odbor te kompanije, objavila je u ponedjeljak Maistra na Zagrebačkoj burzi.

Nadzorni odbor Maistre je 21. rujna donio odluku kojom daje prethodnu suglasnost Upravi za sklapanje ugovora o kupnji nekretnine u Dubrovniku, na adresi Branitelja Dubrovnika 2, poznatu i kao Palača Pile, navodi se u objavi.

Iz Maistre, tvrtke u sastavu Adris grupe, su na upit Hine tek kratko odgovorili da je "riječ o nekretnini koja će biti u funkciji i dio poslovne cjeline Grand Hotel Imperial".

Grand Hotel Imperial u Dubrovniku Maistra je kupila od Atlantske plovidbe prije otprilike godinu dana odnosno sredinom rujna prošle godine stekavši vlasnički udjel od 81,6 posto u toj hotelskoj tvrtki, u sklopu koje posluje i dubrovački Hilton Imperial.

Kao što ni tada nije navedena vrijednost ugovora o toj kupnji, tako ni danas iz Maistre ne iznose cijenu kupnje dubrovačke nekretnine Palača Pile, ali je izvjesno da time nastavlja širenje poslovanja, pogotovo u segmentu s pet zvjezdica.

Palaču Pile, čiji je dio izgrađen još davne 1878. zvali su i 'poštanskom' jer je u njoj sve do 2013. bila pošta, a kako više nije bila adekvatna za poštansko poslovanje zbog nedostatka logističkog i 'prilaznog' prostora u njoj se ne obavlja nikakvo poštansko poslovanje, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz Hrvatske pošte u čijem je vlasništvu ta nekretnina.

Zbog te 'neadekvatnosti', Hrvatska pošta se odlučila na prodaju te nekretnine natječajem s početnom procijenjenom vrijednosti od 3 milijuna eura i s rokom za predaju ponuda do 1. rujna ove godine.

Ističu i da su za to bila zainteresirana dva subjekta te da je postignuta cijena viša od početne procijenjene vrijednosti, dok za identitet kupca kažu da ga ne mogu još otkriti, s obzirom da je kupoprodaja u tijeku i dok se na nekretninu ne upiše novi vlasnik.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dubrovnik je isfurana lokacija turizma ….i nije mi zanimljiv ni počemu…

Ovo nije palača koja se prodaje. Ista se nalazi malo poviše i puno je ljepša, doduše manja.

New Report

Close