Maistra kupuje palaču na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Dubrovniku

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kao što ni tada nije navedena vrijednost ugovora o toj kupnji, tako ni danas iz Maistre ne iznose cijenu kupnje dubrovačke nekretnine Palača Pile, ali je izvjesno da time nastavlja širenje poslovanja, pogotovo u segmentu s pet zvjezdica.

Rovinjska hotelska kompanija Maistra kupuje Palaču Pile u Dubrovniku, za što je prethodnu suglasnost Upravi dao Nadzorni odbor te kompanije, objavila je u ponedjeljak Maistra na Zagrebačkoj burzi.

Nadzorni odbor Maistre je 21. rujna donio odluku kojom daje prethodnu suglasnost Upravi za sklapanje ugovora o kupnji nekretnine u Dubrovniku, na adresi Branitelja Dubrovnika 2, poznatu i kao Palača Pile, navodi se u objavi.

Iz Maistre, tvrtke u sastavu Adris grupe, su na upit Hine tek kratko odgovorili da je "riječ o nekretnini koja će biti u funkciji i dio poslovne cjeline Grand Hotel Imperial".

Grand Hotel Imperial u Dubrovniku Maistra je kupila od Atlantske plovidbe prije otprilike godinu dana odnosno sredinom rujna prošle godine stekavši vlasnički udjel od 81,6 posto u toj hotelskoj tvrtki, u sklopu koje posluje i dubrovački Hilton Imperial.

Kao što ni tada nije navedena vrijednost ugovora o toj kupnji, tako ni danas iz Maistre ne iznose cijenu kupnje dubrovačke nekretnine Palača Pile, ali je izvjesno da time nastavlja širenje poslovanja, pogotovo u segmentu s pet zvjezdica.

Palaču Pile, čiji je dio izgrađen još davne 1878. zvali su i 'poštanskom' jer je u njoj sve do 2013. bila pošta, a kako više nije bila adekvatna za poštansko poslovanje zbog nedostatka logističkog i 'prilaznog' prostora u njoj se ne obavlja nikakvo poštansko poslovanje, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz Hrvatske pošte u čijem je vlasništvu ta nekretnina.

Zbog te 'neadekvatnosti', Hrvatska pošta se odlučila na prodaju te nekretnine natječajem s početnom procijenjenom vrijednosti od 3 milijuna eura i s rokom za predaju ponuda do 1. rujna ove godine.

Ističu i da su za to bila zainteresirana dva subjekta te da je postignuta cijena viša od početne procijenjene vrijednosti, dok za identitet kupca kažu da ga ne mogu još otkriti, s obzirom da je kupoprodaja u tijeku i dok se na nekretninu ne upiše novi vlasnik.

 

Komentari (2)
  • miami
    miami 22:27 21.9.2015.

    Dubrovnik je isfurana lokacija turizma ….i nije mi zanimljiv ni počemu…

  • bernhard
    bernhard 20:24 21.9.2015.

    Ovo nije palača koja se prodaje. Ista se nalazi malo poviše i puno je ljepša, doduše manja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve