Opomena Magmi zbog neočitovanja na napise Poslovnog dnevnika

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2012. u 17:20
Goranko Fižulić, čelnik Magme (PXL)

Vršeći nadzor nad Magmom Burza je više puta uočila da tvrtka ne ispunjava u cijelosti obveze.

Uprava Zagrebačke donijela je danas odluku da se Magmi izriče javna opomena, objavljeno je na web stranicama ZSE-a. Burza je, vršeći kontinuirani nadzor nad Magmom tijekom prve polovice 2012. godine, više puta uočila da taj izdavatelj ne ispunjava u cijelosti svoje obveze propisane Zakonom o tržištu kapitala i Pravilima Burze, stoji obrazloženju odluke.

Tijekom provođenja nadzora Burza je više puta, sukladno Pravilima, od Magme zatražila da potvrdi ili opovrgne glasine ili vijesti koje se odnose na društvo, a ne proizlaze iz informacija koje je ranije dostavilo Burzi i javnosti, a utječu ili mogu utjecati na cijenu dionica, stoji u odluci.

Kako se dalje navodi, u dva slučaja, i to dana 16. ožujka 2012., nastavno na novinski članak u Poslovnom dnevniku naslova „Riječke radnice traže pokretanje  stečaja Magme“, te dana 01. lipnja 2012., nastavno na novinski članak u Poslovnom dnevniku naslova „Danas stečaj Magme?“, izdavatelj se na upit Burze nije očitovao.

Osim upita Burze Magmi upućenih nastavno na glasine ili vijesti koje se odnose na tvrtku, Burza je prilikom pokretanja mehanizma dražbe uravnoteženja, sukladno Pravilima Burze, od Magme višekratno tražila da se očituje postoje li nove materijalne činjenice koje utječu na promjenu cijene dionica, stoji u dokumentu. 

U sedam slučajeva ove godine, i to 16. veljače, 23. veljače, 7. ožujka, 11. travnja, 17. travnja, 15. lipnja  i 26. lipnja, izdavatelj se nije očitovao  na pokretanje mehanizma dražbe uravnoteženja i upit Burze postoje li nove materijalne činjenice koje utječu na promjenu cijene dionica izdavatelja, kažu sa ZSE-a.

Cijelu odluku pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ma nemoguće!
Čemu uopće služe te javne opomene i liste srama? S tim se ništa konkretno ne saznaje i ne postiže,samo se odugovlači i obmanjuje javnost,a šteta raste.
Virtualni nadzor se vršio…a onaj stvarni?
Kakav je to propis kad je mjesecima,pa i godinama moguće trajati uz pomoć neutemeljenih izvještaja ili čak i bez njih?
Treba se orijentirati na ono što je Magma stvarno imala,što je postojalo,a ne na očekivanja pisama o neprovjerenim događajima.Pa tko još vjeruje na riječ…

New Report

Close