‘Ma kakav stečaj, imamo toliko novca da možemo kupiti još jedne toplice’

Autor: Biserka Ranogajec/VL , 11. studeni 2013. u 09:30
Ivan Hudoletnjak (Foto: M. Jurinec/PIXSELL)

I posljednji radnici hotela koji je zatvoren od travnja dali otkaz. Sve tri Hudoletnjakove tvrtke imaju blokirane račune.

Uskoro otvaramo hotel i tada ćete imati o čemu pisati. Nad HTP-om Matija Gubec nije i nikada neće biti otvoren stečaj jer imamo toliko novca da možemo kupiti još jedne toplice”, rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru Ivan Hudoletnjak, vlasnik hotela Matija Gubec iz Stubičkih Toplica. Kako je prekinuo vezu rekavši da je na službenom putu u inozemstvu, nismo doznali zna li da su prošloga ponedjeljka i posljednji radnici i dali otkaz i njih šestero prijavilo se na burzu.

Sada već bivši radnik iz Oroslavlja koji je u hotelu bio majstor, pretpostavlja da su ostala dvojica koji rade na očuvanju objekata koje je inspekcija zatvorila još 27. travnja ove godine. Otad hotel nije radio, a nisu bili otvoreni ni vanjski bazeni. Na vratima i danas stoji obavijest “Hotel privremeno zatvoren radi renoviranja”. No, od renoviranja ni traga, kao ni na nekad poznatom restoranu u sastavu hotela “Pod slamnatim krovovima”.

Kada je proljetos inspekcija zatvorila hotel, Hudoljetnjak se žalio na medijsku hajku i neprijatelje koji šalju inspekcije jer on je, tvrdio je, prodao svoj paket dionica, čime je u vlasničku strukturu ušao strani investitor koji je voljan ulagati. Sve tri Hudoljetnjakove tvrtke, HTP Matija Gubec, Hemerson d.o.o., u koji su prešli zaposlenici hotela prije tri godine, i PPI Varaždinka imaju blokirane račune, a Varaždinka i porezni dug od tri milijuna kuna. Iz Fine su izvjestili kako ni jedno društvo nije za tri posljedne poslovne godine podnijelo godišnji financijski izvještaj.

Prema informaciji Trgovačkog suda u Zagrebu, za HTP Matija Gubec koji vuče gubitke od 2008., stigla su dva prijedloga za otvaranje stečaja. Stoga je sud 28. kolovoza pokrenuo postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečaja, a rješenjem od 11. listopada za privremenu stečajnu upraviteljicu postavljena je Mirjana Zuzija. Načelnik općine Vladimir Bosnar kaže kako nisu dali zahtjev za stečaj već je to učinio netko drugi iako je Hudoletnjak i njima dužan za komunalne naknade oko 600 tisuća kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close