M. Opačić odlučila uvesti reda u centre socijalne skrbi. Slijede otkazi?

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2013. u 11:21
Milanka Opacic. Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Ministrica će navodno inzistirati od ravnateljice Centra u Slavonskom Brodu da otpusti šest djelatnika Centra.

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić odlućila je uvesi reda u centarima za socijalnu skrb, piše Novi list.

Ravnateljima svih centara za socijalnu skrb u Hrvatskoj dala  je rok od najviše 15 dana u kojem Ministarstvu moraju za svako od 540 djece u dobi do sedam godina, koja se nalaze u domovima ili udomiteljskim obiteljima, predočiti izvještaj o tome što je do sada učinjeno, odnosno što se čini da se ta djeca, ukoliko roditelji za njih ne pokazuju nikakvu brigu niti interes, daju na posvajanje.

Opačić se odlučila na ovaj potez zbog nemrara i nerada, kao i totalnog manjka ljudskosti dijela radnika Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu, koji su zanemarili stravično, roditeljsko zlostavljanje djece u dvije obitelji, a jedno je dojenče zbog nebrige i preminulo. Ministrica će navodno inzistirati od ravnateljice tamošnjeg Centra da otpusti šest djelatnika Centra, koji se nisu bavili dvijema obiteljima, makar je bilo više indicija o zlostavljanju, zanemarivanju i podvođenju djece u njima. 

“Socijalni radnici su pretvoreni u činovnike kojima su odlasci na teren, u obitelji, postali sporedni posao, a papirologija glavni. Što reći za, primjerice, slučaj slavonskobrodske obitelji kojoj je šestero od devet djece već oduzeto i udomljeno, troje ih je u obitelji ostalo, no socijalni radnici u tu obitelj nisu zavirili od 1996. godine?”, može se čuti od visokopozicioniranih u Ministarstvu, piše Novi list. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

zar funkcija ministra i postojanje samog ministarstva ne bi trebalo samo po sebi podrazumijevati red, već je za to potrebna posebna odluka ministrice, da li to zaslužuje posebnu zahvalnost ministrici jer se nakon više od godine mandata “odlučila”[emo_plazi]

New Report

Close