Luksuzni spoj baštine i turizma

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 07. srpanj 2017. u 14:39
Smješten je u palači Divnić, čija je gradnja započela u 15. stoljeću/D. Jaramaz/PIXSELL

Investitor je tvrtka Ordesa, poznata po vođenju hotela Marmont u Splitu, a u hotelu će otvoriti 12 radnih mjesta.

U šibenskoj palači Divnić, čija je gradnja započela u 15. stoljeću, nakon dvogodišnjih bi se radova i investicije od dva milijuna eura uskoro trebao otvoriti 'heritage' hotel s pet zvjezdica King Krešimir.

Riječ je o luksuznom hotelu s 8 apartmana, kavanom i restoranom u prizemlju koji će donijeti i 12 stalnih radnih mjesta. Direktorica tvrtke Palača Divnić Doris Podrug pojašnjava da je investitor splitska tvrtka Ordesa, poznata po vođenju hotela Marmont u Splitu. Ciljana publika su gosti u potrazi za autentičnim iskustvima, pa će i interijer biti usklađen s bogatom poviješću i tradicijom Krešimirovog grada. "Otvaranje je pomaknuto zbog neriješene situacije oko terasa na trgu Medulić.

 

2 milijuna

eura uloženo je u hotel u šibenskoj palači Divinić

Nadamo se da će se sve riješiti u najkraćem roku jer prisutnost ovakvog hotela potvrđuje da je Šibenik destinacija s velikim potencijalom. Vjerujem da bismo se uskoro po rezultatima mogli približiti i Splitu, jer je grad na prekretnici turističkog razvoja", poručila je.

Komentirala i da je u Šibeniku generalno vidljiv porast stranih investicija jer im je gradska administracija naklonjenija nego domaćima, ali i dodala kako sve ide u prilog pozicioniranja Šibenika kao visokokvalitetne turističke destinacije. Inače, palača je pripadala staroj šibenskoj obitelji Divnić o čijoj povijesti svjedoče bogate zidne i stropne freske. Vrijednost jedne od takvih a procijenjena je na milijun kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close