Luka Rijeka traži izvođače za terminal Škrljevo

Autor: Marija Brnić , 06. srpanj 2015. u 22:01
Natječaj traje do 20. srpnja/Goran Kovačić/PIXSELL

Interes mogu iskazati samostalne tvrtke ili konzorciji od najviše tri tvrtke.

Dok traje upis novih dionica Luke Rijeka, s ciljem da se time osigura povećanje temeljnog kapitala za 300 milijuna kuna, a čime će se pokriti financiranje ključnog razvojnog projekta – proširenje terminala Škrljevo – Luka Rijeka objavila je poziv za pretkvalifikaciju za izvođenje radova na tom projektu.

Interes mogu iskazati samostalne tvrtke ili konzorciji sastavljeni od maksimalno tri tvrtke, s time da jedna od njih mora biti u ulozi glavnog partnera. Tvrtke koje sasmostalno nastupaju morat će udovoljiti osnovnovnom zahtjevu, a to je da su u protekle tri godine imale godišnji promet u izvođenju investicijskih projekata od najmanje 300 milijuna kuna. Kod natjecanja konzorcija taj je uvjet povećan na 400 milijuna kuna, s time da tvrtka koja je glavni partner mora imati godišnji promet od minimalno 200 milijuna kuna u svakoj od posljednje tri godine.

Isključena je, pak, mogućnost da se kandidat može istodobno pojaviti samostalno i u konzorciju. Rok za dostavu dokumentacije i pisma iskazivanja namjere za sudjelovanje u ovom projektu istječe 20. srpnja, a dostavlja ih se u pisanom obliku i na hrvatskom jeziku. Luka Rijeka potom će provesti internu analizu pristiglih ponuda i sastaviti listu pretkvalifikanata koji su kvalificirani za nuđenje izvođenje projekta, o čemu će ih obavijestiti do 31. srpnja.

Kandidati, među ostalim, moraju Riječanima dostaviti referentnu listu projekata sličnih pozadinskom treminalu Škrljevo, od luka i lučkih terminala i skladišta, do aerodroma i trgovačkih kompleksa, na kojima su uspješno angažirani u posljednjih pet godina. Traži ih se i popis projekata vrijednijih od 50 milijuna kuna na kojima trenutno rade, a dostaviti trebaju i listu svih projekata u posljednjih pet godina koji su im završili sporom s investitorom, uključujući i vrijednosti tih sporova. Udvostručenjem skladišnih kapaciteta na Škrljevu Riječani očekuju ojačati konkurentnost Luke, a početak radova očekuje se koncem godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close