Luka Rajić u logistiku uložio više od 400 mil. kn, sljedeći mu je cilj Srbija

Autor: Darko Bičak , 06. listopad 2015. u 22:00
Svečano otvorenje centra, na kojem je bio i premijer, poklopilo se s danom Rajićeva ulaska u poduzetništvo 5. listopada 1990./ Željko Lukunić/PIXSELL

Čast mi je biti na otvaranju investicije koja je financirana isključivo privatnim kapitalom, istaknuo je premijer Zoran Milanović.

Tvrtka u vlasništvu Luke Rajića RALU Logistika otvorila je u utorak novi logističko-distributivni centar u Rugvici pokraj Zagreba.

Kako je tom prilikom istaknuo sam Rajić, riječ je o greenfield investiciji vrijednoj 150 milijuna kuna, a centar je sagrađen u samo devet mjeseci. "Ovom investicijom iznos naših ulaganja u RALU Logistiku premašio je 400 milijuna kuna. Iako to nije bio primarni plan, dan otvaranja ovog centra poklopio se s datumom 5. listopada, kad sam kao mladi poduzetnik 1990. godine osnovao svoju prvu kompaniju, RALU Transporti", kazao je Rajić. Svečanost otvaranja centra uveličao je i premijer Zoran Milanović, koji je  istaknuo važnost takvih ulaganja za hrvatsko gospodarstvo.

 

65posto

ukupnih prihoda Rajićeva logistička tvrtka ostvaruje vani

"Čast mi je biti na otvaranju investicije koja je financirana isključivo privatnim kapitalom, što je danas rijetkost. Posljednjih mjeseci, a i godina, često sam prisustvovao otvaranju novih pogona i hotela. No, činjenica je da su to uglavnom bile investicije koje je podržala državna banka HBOR subvencioniranim kamatama", kazao je Milanović. Sam logistički centar RALU-a sastoji se od najmodernijeg skladišta površine 11.500 četvornih metara i pratećih objekata za održavanje vozila površine 1500 kvadrata.

Skladišni kapacitet mu je veći od 10 tisuća paleta pod kontroliranim temperaturnim uvjetima za robu u smrznutom i svježem režimu te obuhvaća 16 utovarno-istovarnih rampi i tzv. cross-dock te prostor za komisioniranje površine veće od 3000 kvadrata. Tu su i interni servis, praonica kamiona, benziska crpka te parkiralište za kamione transporta i distribucije. Logističko-distributivni centar zapošljava 200 novih radnika, čime se ukupan broj zaposlenih u RALU Logistici penje na 550.

Zvonimir Šćurec, predsjednik Uprave RALU Logistike, istaknuo je da su tom investicijom postali najveći nezavisni logističar u regiji te je najavio ulaganje u sličan centar u Srbiji. "U 25 godina RALU Logistika izrasla je u vodećeg nezavisnog dobavljača integrirane logističke usluge u hladnom lancu. Imamo više od 170 suvremenih kamiona hladnjača, a 65 posto prihoda ostvarujemo u izvozu", istaknuo je Šćurec.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ta priča šteka

Luka Rajić povjerio Ralu starom znancu

New Report

Close