Luka Rajić povjerio Ralu starom znancu

Autor: Darko Bičak , 27. veljača 2018. u 09:22
Novi direktor upravljat će voznim parkom Ralu Logistike koji čini 180 modernih tegljača/Željko Lukunić/PIXSELL

Ralu je 2014. imao prihod od 156,2 mil. kuna, a narednih godina je padao. Čitavo vrijeme je tvrtka poslovala s gubitkom od 10 do 15 mil. kn.

Biti vodeći dobavljač integrirane logističke usluge u hladnom lancu u regiji jugoistočne Europe, misija je koju je postavio Luka Rajić pred svoju tvrtku Ralu Logistika, no izvedba malo šteka. Zbog toga je u sedlu već treća Uprava te tvrtke u nešto više od godinu dana. 

Top menadžer
Naime, krajem prošle godine je došlo do promjena na vrhu Lura grupe, matične grupacije poslovnog carstva Luke Rajića koja obuhvaća Ralu Logistiku, PharmaS, Lura Investment te Favarger gdje je na mjesto Marinka Jagića novi predsjednik Uprave postao Mato Zadro koji je karijeru započeo u Dukatu, a kasnije nastavio kao top menadžer i u Lactalisu te TDR-u, odnosno BAT-u.

Početkom veljače ove godine je došlo i do promjena u Ralu Logistici te je srušena Uprava Ivana Perkovića, a funkciju operativnog direktora preuzeo je sam Zadro. Perković je na čelo ove logističke tvrtke, koja spada u Top5 po veličini u Hrvatskoj i regiji, došao krajem 2016. umjesto Zvonimira Šćureca.  Tada se kao razlog navodio razvoj poslovanja i širenje u regiju.  Iako iz samog Ralua nisu pojasnili razloge sadašnje smjene, no očito je da poslovni rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima vlasnika te je došlo do nove rotacije na čelu tvrtke, a i čitave grupe. 

"Gospodin Zadro posjeduje bogato iskustvo koje je stekao na visokim menadžerskim pozicijama u Hrvatskoj i u svijetu, te ima brojne uspješne projekte iza sebe. Kompanija Ralu Logistika ulazi u novi poslovni ciklus, te smo sigurni da će gospodin Zadro doprinijeti da Ralu učini značajan iskorak u razvoju kompanije.  Nadzorni odbor Ralu logistike dobio je i novog zamjenika predsjednika NO u osovi Josipa Madirazza, a drugih organizacijskih promjena nije bilo", komentirali su za Poslovni dnevnik promjene iz Ralua. 

Gubitak u poslovanju
Podaci Poslovne Hrvatske pokazuju da je Ralu 2014. imao prihod od 156,2 milijuna kuna, a narednih godina je prihod padao. Čitavo vrijeme je tvrtka poslovala s gubitkom između 10 i 15 milijuna kuna. Neslužbeno se u logističkim krugovima može čuti da situacija nije blistava u čitavom sektoru zbog velike konkurencije iz EU-a, ali isto tako i maćehinskog odnosa države prema domaćim prijevoznicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close