Lovrić Merzel ostaje u Remetincu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2014. u 15:00
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izvanraspravno vijeće na jučerašnjoj je sjednici odbilo žalbu županičinog odvjetnika Berislava Živkovića, a odluku je danas poslijepodne objavio glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

SDP-ova sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel ostaje u istražnom zatvoru koji joj je određen 3. travnja, jer je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo zahtjev da je se pusti na slobodu.

Izvanraspravno vijeće na jučerašnjoj je sjednici odbilo žalbu županičinog odvjetnika Berislava Živkovića, a odluku je danas poslijepodne objavio glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Županica je završila u Remetincu jer je sutkinja istrage Jadranka Mandušić prije dva tjedna zaključila da bi na slobodi mogla utjecati na svjedoke, kojih je Uskok predložio čak 106, ali i da bi mogla ponoviti kaznena djela zbog kojih je pod istragom.

Osim velikog broja svjedoka županici u prilog ne ide ni činjenica što je i dalje na funkciji pa se opasnost od ponavljanja kaznenog djela kao razlog za istražni zatvor može navoditi sve dok ne podnese ostavku.

No, nakon što su u četvrtak zamjenik ministra financija i šefica Porezne uprave izjavili da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku sve bilo prema zakonu, županičin odvjetnik nadopunio je raniju žalbu na istražni zatvor i zatražio hitno puštanje Marine Lovrić Merzel iz Remetinca.

Zamjenik ministra financija Slavka Linića, Boris Lalovac te pomoćnica ministra i ravnateljice Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec u četvrtak su ustvrdili da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć sve bilo prema zakonu i da je sisačka Porezna uprava točno procijenila nekretninu, što su potvrdile dvije revizije.

Porezna uprava u Sisku procijenila je vrijednost sporne zgrade na 10 milijuna kuna, a Uskok tvrdi da je zgrada koju je Merzel kupila za 9,8 milijuna kuna preplaćena i to za čak 4,2 milijuna kuna.

Osim preplaćivanja zgrade SDP-ovu sisačko-moslavačku županicu Uskok sumnjiči da je šest milijuna kuna nezakonito potrošila na savjetnike, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak i na taj način županiju oštetila za još 200 tisuća kuna. Ukupna šteta za koju je sumnjiče veća je od 10,5 milijuna kuna.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Krava tatska

Ne brinem se ja za takve kao ona. Budite sigurni da neće ostati kruha gladna.

ja fakat nemam dobro mišljenje o Hr političarima ali ovaj institucionalni i zakonski kaos u kojemu se drž. institucije međusobno grizu kao psi, podmeću si i sude jedni drugima kao da nisu dio iste države i iste zakonodavne i izvršne vlasti je snažan indikator da se državni sustav urušio i da nas ćeka jedno poduže nestabilno i nesigurno vrijeme…

a kud bi ona, majke ti, došla bez poklona i parfema i sad bi van

New Report

Close