Lov na radnike: S 10 tisuća kuna nagrađuju svakog tko im preporuči dobrog zaposlenika

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2018. u 12:00
FOTO: Getty Images

Tržište poslova za programere već nekoliko godina strelovito raste i trenutno je potražnja za programerskim kadrom velika, a čak nije dosegnula svoj vrhunac

U potrazi za kvalitetnim radnicima poslodavci postaju sve inovativniji. Najnoviji primjer je Serengeti, jedna od najbrže rastućih domaćih tehnoloških kompanija koju je 2007. osnovao Goran Kalanj. Na njezinoj web stranici i na društvenim mrežama osvanuo je oglas kojim svakome tko im preporuči developera nudi novčane nagrade, piše Prvi plan.

“Tržište poslova za programere već nekoliko godina strelovito raste i trenutno je potražnja za programerskim kadrom velika, a čak nije dosegnula svoj vrhunac. Uočljivo je spor pritok mladih programera na tržište rada”, kazali su u Serengetiju na upit o motivima za raspisivanje nagrade.

Nagrade – od 3.000, 6.000 i 10.000 kuna neto – tvrtka daje pod određenim uvjetima. Generalno, novčane nagrade za preporuku Serengeti nudi nakon što preporučeni kandidat uspješno odradi prvih šest mjeseci u Serengetiju.

Nagrada za preporuke tvrtka neće isplatiti ako se kandidat već ranije sam prijavio za posao, ako je posao odbio nakon što je prošao selekcijski postupak ili ako je u tijeku selekcijski postupak za tog kandidata.

Najnižu nagradu, 3.000 kuna neto, Serengeti nudi za junior poziciju koja podrazumijeva godinu do dvije programerskog iskustva. Nagrada od 6.000 kuna smiješi se svakome tko preporuči developera za srednju poziciju, odnosno za onoga koji ima dvije do pet godina relevantnog programerskog iskustva, dok se najviša nagrada nudi za preporučenog developera koji ima više od pet godina iskustva.

Opširnije čitjate ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close