Loše vrijeme smanjilo broj kruzera

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. rujan 2013. u 14:42
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

U planu Lučke uprave izgradnja je pristana ispod nekadašnjih dubrovačkih Lazareta, što bi omogućilo kvalitetniji iskrcaj putnika

Kroz staru dubrovačku gradsku luku do sada je prošlo 103.611 putnika s brodova na kružnim putovanjima, što je nešto manje nego u istom razdoblju prošle godine, kada ih je bilo 110.474. Kako ističe ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić, razlog manjeg broja putnika su lošije vremenske prilike u predsezoni, tako da brodovi nisu mogli pristajati na sidrište ispred stare gradske luke.

Do kraja godine, odnosno početka listopada, do kada pristižu brodovi, očekuje se dolazak oko 150.000 putnika. U dosadašnjem dijelu godine ukupan promet putnika kroz staru gradsku luku prešao je 500.000, budući da se tuda dolazi i na izlete, pomorske ekskurzije i slično. Željko Dadić ističe kako je u planu Lučke uprave izgradnja pristana ispod nekadašnjih dubrovačkih Lazareta, što bi omogućilo kvalitetniji iskrcaj putnika s brodova na kružnim putovanjima i rasteretio bi se dio stare gradske luke.

"Pripremili smo idejno rješenje i krenuli prema EU-fondovima gdje smo skupili dovoljan broj bodova pa je ovaj projekt ušao u uži izbor te za njega očekujemo određena sredstva kako bi krenuli sa izgradnjom", zaključio je Željko Dadić.

Komentirajte prvi

New Report

Close