Lorencin u Iranu promovirao Hrvatsku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. svibanj 2015. u 16:15
Hrvoje Jelavić / Pixsell

Iranska strana Lorencina je upoznala s potencijalima Irana kroz eko-turizam, zdravstveni i kulturni turizam, premda većina turista u Iran dolazi zbog odmora i hodočašća.

Ministar turizma Darko Lorencin službeno je posjetio Iran i u Teheranu se susreo s potpredsjednikom Irana i predsjednikom Iranske organizacije za kulturno naslijeđe, umjetnički obrt i turizam Masoudom Soltanifarom, predstavnicima turističkih agencija zainteresiranih za Hrvatsku i čelnicima iranskog avioprijevoznika Mahan Aira, s kojima je obavio prve razgovore o pokretanju izravne avionske linije između Hrvatske i Irana, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo turizma.

Lorencin ih je upoznao s investicijskim mogućnostima u hrvatski turizam, provedbi Strategije razvoja turizma te pripremama akcijskih planova za posebne oblike turizma.

Naglasio je da Hrvatska mijenja imidž zemlje isključivo vezane uz Mediteran, sunce i more te kako želi promijeniti takvu percepciju potencijalnih gostiju ističući i druge adute poput različitosti, kulture, prekrasne prirode, aktivnog odmora i gostoljubivih domaćina.

Lorencin je tijekom susreta s iranskim domaćinima izvijestio i da je u Hrvatskoj sve važniji i halal, koji postaje standard u sve više hrvatskih hotela. Pri tome je naglasio da je Hrvatska prepoznala potencijal i mogućnosti koje pruža halal turizam, a prednost joj daje i to što je jedna od rijetkih zemalja članica EU-a koja ima i službeno registriranu halal normu.

Iranska strana Lorencina je upoznala s potencijalima Irana kroz eko-turizam, zdravstveni i kulturni turizam, premda većina turista u Iran dolazi zbog odmora i hodočašća.

Posljednjih godina zarada od turizma u Iranu je oko milijardu dolara godišnje, dok turistički sektor generira oko 1,8 posto radnih mjesta, no Iranci u turistički sektor planiraju investirati 31 milijardu dolara te očekuju povećanje broja dolazaka na 20 milijuna godišnje. Zadnjih nekoliko godina u Iranu je izgrađeno 235 hotela i drugih smještajnih i ugostiteljskih objekata, kaže se u priopćenju.

Dodaje se i da je potpredsjednik Irana i predsjednik Iranske organizacije za kulturno naslijeđe, umjetnički obrt i turizam Masoud Soltanifar, na čini je poziv Lorencin posjetio Iran, potvrdio dolazak u Rovinj krajem svibnja, na stotu sjednicu Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close