Lorencin očekuje bolju posezonu od prošlogodišnje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. rujan 2014. u 17:26
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Ministar turizma Darko Lorencin ocijenio je danas u Trogiru da je iza nas vrlo izazovna turistička sezona te kako od posezone očekuje bolje rezultate nego prošle godine.

Ministar turizma Darko Lorencin ocijenio je danas u Trogiru da je iza nas vrlo izazovna turistička sezona te kako od posezone očekuje bolje rezultate nego prošle godine.

"Od posezone očekujemo još koji postotak više od prethodne godine, a po najavama koje imamo, do sredine rujna hotelski smještaj je jako dobro popunjen", rekao je Lorencin novinarima u Trogiru, ovogodišnjemu "Šampionu turizma" na temelju turističke patrole "Večernjeg lista".

Lorencin je istaknuo kako je "iza nas vrlo izazovna sezona", dodajući da će do kraja tjedna biti poznati podatci za kolovoz.

Kolovoz, kao glavni turistički mjesec, protekao je u skladu s najavama i zasad možemo biti zadovoljni, rekao je.

"Misli su nam već okrenute na rujan te na 2015. godinu", dodao je Lorencin.

U vezi s boljom prometnom povezanosti Trogira i velikim gužvama tijekom sezone, Lorencin je rekao kako to nije samo problem Trogira te da mnoge sredine, pogotovo na jugu Hrvatske, imaju slične teškoće.

Ključno je za Trogir, ocijenio je ministar, što nudi kvalitetan turistički proizvod s mnogo događaja, što na turiste ukupno ostavlja povoljan dojam.

"Turistički proizvod u Hrvatskoj iz godine u godinu trebamo usavršavati i obogaćivati, i to stavljamo u fokus naših aktivnosti", kazao je.

Trogir je, istaknuo je ministar turizma na svečanoj dodjeli nagrade "Šampion turizma", primjer destinacije u kojoj postoje ljudi koji znaju kreirati doživljaj za turiste.

"I pored toga što je Trogir na popisu UNESCO-ove svjetske kulturne baštine, to nije dovoljno jer turizam traži puno više, odnosno osmišljavanje događaja koji daju snagu destinaciji", rekao je Lorencin.

Nagradu "Šampion turizma" trogirskome gradonačelniku Anti Stipčiću predao je glavni urednik "Večernjeg lista" Goran Ogurlić, koji je rekao kako je je glavna turistička vrijednost Trogira "stvaranje atmosfere koja pogoduje turistima".

Komentirajte prvi

New Report

Close